Борислав Сандов: Преговорите между енергетиците и властта приличат на политическа игра

0
Според него за част от протестиращите акцията е политически мотивирана
Според него за част от протестиращите акцията е политически мотивирана Снимка: bTV

Според него за част от протестиращите акцията е политически мотивирана

Това, че протестиращите искат гаранции от вяска парламентарна група с подписано споразумение на мен започва да ми прилича на политическа игра, която има връзка с предстоящите местни избори“. Това каза за протестите на миньорите и енергетиците Борислав Сандов, бивш министър на екологията в кабинета „Петков“.

Според него за част от протестиращите акцията е политически мотивирана.

За останалите това е несигурността, която те усещат за своето бъдеще в тези предприятия и манипулацията, която им се сервира вече дълги години, като име се казва: „не се притеснявайте, то тук ние ще се спазарим“. Само дето няма с кого да се спазарим, защото това са международни регламенти“, допълни Сандов по bTV.

Той нарече „фалшива новина“ твърдението, че Германия възобновява работата на въглищните си централи.

Имаше за съвсем кратък период продължаващо действие на някои от въглищните централи, които са в план за изключване. Германия много скоро ще приключи с въглищните централи. Същото е с ядрената енергетика – отсрочката беше само с няколко месеца заради войната, но те приключиха с ядрената енергетика. И там няма криза с електричеството, няма цени, които са отишли във въздуха, напротив – има много умели действия и много справедливи, за да няма ощетени“, коментира Сандов.

По думите му в България се случва точно обратното – подстрекавани от определени хора, исканията на протеста са да се върнем в началото на 90-те години и дори в социализма, когато неефективни и замърсяващи предприятия работят, защото някой трябва да работи в тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Лили
    Този ги омеша едни такива непристойни и изключително "изгодни" сделки, че на негово място носа няма да сипокажа пред камера. Ама той не помни....
  • 0
    2
    Гено
    А този господин нали го видяхме като беше министър колко каши забърка, защо се изказва сега като някаква инстанция???
  • 7
    1
    младен иванов
    Сандов,говориш пълни глупости и лъжи.Точно Германия е заплашена от деиндустриализация и това го признават немски икономисти и експерти.Пирон в ковчега на немската индустрия е това зелено безумие и лишаването на Германия от ядрени мощности.Тези призиви там към хората да ограничават къпането и отоплението,не са случайни.Такива като тебе,с промити зелени мозъци,са вредни за България.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари