Енергиен експерт: Токът у нас ще поскъпне двойно след Нова година

6
Няма логика от затварянето на централите, заяви Явор Куюмджиев
Няма логика от затварянето на централите, заяви Явор Куюмджиев Снимка: БГНЕС

Няма логика от затварянето на централите, заяви Явор Куюмджиев

"Токът у нас ще поскъпне двойно след Нова година", каза енергийният експерт Явор Куюмджиев в ефира на Евроком. Коуюмджиев обясни, че през последните години в България попадат хора без компетенции, които изпълняват чужди интереси. По думите му плавното преминаване от ТЕЦ-овете към друг вид енергия не се случва и това е причина и за протести и за предстоящото поскъпване на тока, каза още той.

"Имам чувството, че се намираме в пиеса на Бекет. В някаква история на абсурда", заяви той.

Куюмджиев беше категоричен, че ако ги няма електрическите централи ние няма да имаме с какво да си светим в домовете. Експертът обясни, че можем да отложим затварянето с 15 години и през това време да работим в посока на изграждане на нови ядрени мощности.

"Ако затворим ТЕЦ-овете всичко ще се разпадне", заяви енергийният експерт.

Куюмджиев заяви, че затварянето на централите се случва заради глупост или алчност. "Няма логика от затварянето на централите. Никой няма да спечели. Целият регион на Югоизточна Европа се крепи на България", обясни той.

Експертът коментира и темата за либерализацията на пазара на тока. Според него държавата се опитва да финтира гражданите. Той обясни, че отлагането на либерализацията за физически лица не означава отлагане за ЕРП-тата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    20
    Fen
    ЕНЕРГИЕН ДРИСЪК Е ТОЯ
  • 0
    19
    Ами
    Като ще поскъпне защо стачкуват тогава
  • 0
    18
    Ами
    Като така или иначе ще поскъпне защо стачкуват тогава
  • 4
    17
    Пълни глупости!
    Аман от такива фалшиви "експерти" и техните фалшиви новини!
  • 1
    16
    Анастас
    Тока ще поскъпне два пъти защото домакинствата излизат на свободния пазар и потреблението ще падне връщаме печките на кюмюр и лъсва лицемерието на зелената зделка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари