Екоминистърът: Производството на въглищните централи е нерентабилно

0
Според Юлиян Попов разговорите сега се изкривяват заради предизборната кампания
Според Юлиян Попов разговорите сега се изкривяват заради предизборната кампания Снимка: БГНЕС

Според Юлиян Попов разговорите сега се изкривяват заради предизборната кампания

Производството на ток от въглищните централи е нерентабилно. То беше само в кризисни ситуации като тази в началото на войната в Украйна. В момента всички въглищни централи работят под себестойността на своето производство“. Това каза в предаването „120 минути“ по bTV министърът на екологията Юлиян Попов.

По думите му от 15 години се водят разговори за свиването на производството на тези централи и заради предизборната кампания те се изкривяват.

В цял свят върви процес на свиване на производството на въглищните централи, освен в Китай и Индия. Европейският съюз е изключително социално ориентиран, за да могат резултатите от свиването на въглищното производство да бъдат омекотени и да се отворят възможности за нови инвестиции и дейности“, коментира екоминистърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    До 1:
    Ти вЕрно си идиот?
  • -2
    1
    Сметалото
    Не знам, не разбирам докога трябва да се обяснява това. Нерентабилно е! Това е технология на повече от 150 години. Не знам дали не са я свалили, но в ТЕЦ-Русе на единия от котлите си имаше табелка "Произведено в Чехия, 1936 година". Абсурдно е. Балансна мощност си трябва, но една "марица" е достатъчна. Кому е нужен ТЕЦ-Русе? Няма никакво отношение към енергийната мощност, топлоподаването е скъпо и неефективно, отровите са ежедневни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари