Борислав Рачев: Необходим е широк дебат за финансирането на спорта в Русе

3
Заместник-кметът по спорта обеща да се вслушва във всички клубове
Заместник-кметът по спорта обеща да се вслушва във всички клубове Снимка: Община Русе

Заместник-кметът по спорта обеща да се вслушва във всички клубове

"Необходим е широк дебат, в който да се включат всички русенски спортни клубове, за да решим заедно как да бъдат финансирани те. Има внесено предложение от група общински съветници за промени в общинската наредба за финансиране на спорта и преди да се гласува каквото и да е, трябва да чуем мнението на всички страни. Такова обсъждане бяхме направили преди малко повече от година. Тогава спортните клубове направиха своите предложения и те са включени в сегашната наредба". Това заяви пред "Дарик" зам.-кметът по спорт и младежки дейности Борислав Рачев.

По думите му всички спортове са приоритетни за администрацията. "Като директор на ОП "Спортни имоти", мисля че показах, че Общината стои еднакво близо до всички клубове, така ще бъде и за напред", категоричен бе Рачев.

Спортът и екологията ще са сред основните приоритети в работата на Община Русе, затова и двата ресора вече са с назначени зам.-кметове. Борислав Рачев отговаря за спорта и младежките дейности, а Никола Лазаров за екологията и комуналните дейности.

Предизвикателствата няма да са малко, вярвам и ще направим всичко възможно да решаваме нещата по най-добрия начин за спортната общност. Вярвам, че Русе ще бъде притегателен център за спорт и отдих, добави Рачев.

Доизграждането на двата басейна, в Парка на младежта и в училище "Васил Левски" остават сред основните приоритети. Строителството на този в парка върви по план и има вероятност да е готов до края на годината. Басейна във "Васил Левски", след като изпълнителят фалира, Община Русе има амбицията да го завърши до края на този мандат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    13
    Божко Василев
    Да не забравяме, че Недоразумението, по рождение е арабски гражданин. Най-вероятно е и мюсулманин по рождение. Така че ДПС и ЕВРОРОМА не са му чужди. Той затова и направи циганско-арабски номер на семейството си. Такава му е културата, мръсна Ама плющи свинско тука в България.
  • 2
    12
    Васил Божков
    За пръв път кметът на Русе избира за свой зам.кмет човек от ДПС. Това не се е случвало при Д.Калчев, Б.Йотов,Е. Николова и П.Стоилов. Да не се окажe,че Пенчо Милков получава пари от Доган за тази ротация.
  • 3
    11
    До 8
    Питам се,колко ли гласа за кметските избори струва това назначаване на ДПС....
  • 5
    10
    Русчуклия
    мъка, мъка, мъка и безхаберие и след мъглата, мъгла
  • 4
    9
    багаров
    Пенчо Милков е рязана карабина.Ще напълни Общината с хора на ДПС от Делиормана.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари