Борислав Гуцанов: Няма как да вярваме на машинния вот

1
"Когато и да си тръгне правителството на Денков, винаги е закъсняло", заяви той
"Когато и да си тръгне правителството на Денков, винаги е закъсняло", заяви той Снимка: БНТ

"Когато и да си тръгне правителството на Денков, винаги е закъсняло", заяви той

От БСП искахме да има машинно гласуване преди няколко Народни събрания, но след няколко поведени избори и хилядите съмнения, които излязоха, няма как да вярваме на машинния вот, заяви в студиото на "Още от деня" по БНТ Борислав Гуцанов от БСП.

"В Европа има ли друга държава, която да гласува с машини, освен Естония? Няма. В Германия и Франция има два опита за машинно гласуване, и двата, след доклади на техните служби за сигурност, се отказват от него поради различни съмнения, които могат да възникнат."

По думите му има 265 избора за общини, в които не изключва някъде нарушенията да са минали границата на разумното, но изрази съмнение дали МВР са си свършили работата и дали има задържани сред хората, които дават парите и наставленията.

"Никой не говори за едно нещо - направил ли е зам.-министърът закононарушение? Направил е. В коя друга държава след подобно действие правителството щеше да остане в сила или щеше да си подаде оставката веднага?"

Гуцанов изрази съжаление, че предходният вот на недоверие за енергетиката не е минал, защото цената на газа се вдигна с 36% и това е заслуга на решенията, които взима този кабинет.

"Когато и да си тръгне правителството на Денков, винаги е закъсняло", заяви той.

По отношение на сделката за машините "Страйкър" Гуцанов коментира, че това граничи с национално предателство, защото не е ясно кой избра тези машини, има ли боекомплекти за тях и къде ще се правят.

Представянето на БСП на изборите до този момент според него е много добро, защото от 265 общини партията печели 44 кмета и отива на 45 балотажа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Въпрос
    А и как да вярваме на хартиения вот?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари