Борис Джонсън насърчавал "петъци за вино" през локдауните

0
Служителите на резиденцията на премиера пълнели куфар с бутилки то местния супермаркет
Служителите на резиденцията на премиера пълнели куфар с бутилки то местния супермаркет Снимка: Getty Images

Служителите на резиденцията на премиера си били купили голям хладилник за напитки за службата, който те пълнели, като за целта някой от тях отивал с куфар до местния супермаркет, за да купи бутилки

Персоналът на резиденцията на британския премиер Борис Джонсън си е организирал по време на локдауните събирания, наричани "петъци за вино". Самият министър-председател редовно е ставал свидетел на сбирките и е насърчавал служителите "да изпускат парата", съобщава вестник "Мирър", цитиран от Ройтерс.

Британският всекидневник отбелязва, че служителите на резиденцията на премиера си били купили голям хладилник за напитки за службата, който те пълнели, като за целта някой от тях отивал с куфар до местния супермаркет, за да купи бутилки. Джонсън присъствал на малка част от сбирките в период, когато събирането на хора на закрито във Великобритания бе забранено като част от мерките срещу разпространението на коронавируса, съобщава БТА.

Новите разкрития дойдоха на фона на воденото разследване за поредица неуместни партита на "Даунинг стрийт" 10, за които министър-председателят се извини тази седмица.

Според социологическо проучване опозиционната Лейбъристка партия е натрупала преднина от 10 процента пред консерваторите на Джонсън.

На британския премиер може да не му се наложи да се изправи пред избирателите до следващите редовни парламентарни избори през 2024 г. Чуват се обаче мнения, че управляващата Консервативна партия трябва да се опита да го отстрани по-рано, ако прецени, че той е станал вреден за нея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари