Бомбардировач превърна бункер на терористите в кратер на смъртта

0
Руснаците са използвали свръхмощните авиобомби КАБ-1500
Руснаците са използвали свръхмощните авиобомби КАБ-1500

В интернет се появи видеоклип, показващ последиците от авиобомбите КАБ-1500 на руските Военно-космически сили (ВКС), съобщи defence.ru в сряда (12 април), предаде агенция ПИК.

По инфомация на topwar.ru бомбардировките са направени от самолет Су-34 в сирийската провинция Идлиб. С помощта на КАБ-1500 е унищожен подземен бункер, който е бил един от най-важните комуникационни пунктове на терористите.

Във видеото, на фона на арабско радио, се вижда полет на бомбардировача, а след това – стелещ се дим под епицентъра на експлозията. Следващите кадри са на засипан с отломки бункер с впечатляващи размери и дълбочина.

По-рано в руските медии беше съобщено, че в Сирия руските ВКС са използвали срещу терористи свръхмощните авиобомби КАБ-1500 с прецизно насочване. В интернет се появиха снимки на бомбардировача Су-34 с две такива бомби, разположени под крилата на самолета.

КАБ-1500 могат да бъдат използвани за унищожаването на различни обекти, включително и подземни бункери и командни пунктове. Бомбата тежи 1500 кг. и е дълга 4,4 м., като може да пробие триметров бетон или 20 метра почва. Максималната височина за пускане е 8 км., а отклонението им е до 4 метра.  

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари