Без туристи кацна последният полет от Русия този месец

0
Няма яснота за полетите през юни и юли
Няма яснота за полетите през юни и юли Видео: Bulgaria On Air

Няма яснота за полетите през юни и юли

Без туристи кацна самолетът от Русия, който е и последният планиран полет за този месец. Час по-късно с него за Русия отлетяха 163-ма пасажери, предимно руснаци, които имат имоти и живеят в България.

Всички останали са отменени. Засега няма яснота дали планираните полети за юни и юли ще се осъществят. От туристическия бранш настояват за спешни действия на българската дипломация, за да не изгубим руските туристи и това лято.

"Живея в България 10 години и отивам на гости при сина ми. Така се получи, че отмениха полетите, добре че на 9 май остана. Обратно ще пътувам евентуално чак след месец, ако не отменят полетите. Надявам се, нашите отношения да се изгладят и в края на юни да има чартърни полети", сподели пред Bulgaria On Air Вера Сизова.

"Сложно е да се каже защо са отменени полетите. Мисля, че е и политика, но и пандемията попречи. Следващият месец се надявам да полетят самолетите, но нямам достоверна информация", каза Вечислав.

"Който обича активния отдих, мисля, че ще дойде на море в България, а руснаците обичат Турция, защото там има повече хотели. Нашите консулски центрове в Русия ще започнат да издават туристически визи след 15 май", заяви Данаил.

Руснаците, които имат имоти имат едногодишни и двугодишни визи.

"Трябва за две седмици да замина по работа в Москва и затова нямам проблем, но ако е за туристи, които искат да дойдат - има проблем", смята Владимир.

Възможно е властите на Русия да направят нещо, за да има нормален сезон. Следващата седмица ще стане ясно и дали България ще бъде включена официално в списъка с неприятелски държави на Русия.

"Руски туристи на фона на това, което се случва с нашето отношение с руснаците с този политически скандал, не очакваме. Тези полети сто и няколко са повече хората, които имат апартаменти, много малко са групите", каза хотелиерът в Слънчев бряг Веселин Налбантов.

"Засега няма индикации за канселиране на полети за активните летни месеци – юни, юли и август, със сигурност ще имаме повече туристи, защото предната година беше буквално колапс", каза кметът на Бургас Димитър Николов.

За месец юни от Русия за Летище Бургас са планирани 136 полета, а за Летище Варна - 46.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Женското "НЕ СЕ СЪРДЯ" е като зъболекарското "НЯМА ДА БОЛИ!"

Харесай Дунавмост във Фейсбук