Болонсаро наложи вето върху носенето на маски на закрито

3
Президентът на Бразилия редовно пренебрегва мерките за социална дистанция, здрависва се и се прегръща с подръжници
Президентът на Бразилия редовно пренебрегва мерките за социална дистанция, здрависва се и се прегръща с подръжници Снимка: Франс прес

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро наложи вето върху закона за задължително носене на маски в затворени пространства като магазини, църкви и училища.

Той редовно пренебрегва мерките за социална дистанция, здрависва се и се прегръща с подръжници, предава БНТ. Държавният глава публично обяви, че миналото му на спортист му осигурява имунитет за най-тежките симптоми на болестта. Болсонаро е критикуван, че омаловажава опасността от патогена, който определя като "лек грип".

От месеци бразилският президент осъществява натиск върху губернатори и кметове за вдигане на ограниченията срещу вируса и отваряне на икономиката. Броят на заразените в Бразилия надхвърли милион и половина, починалите са вече над 63 хиляди. Само в Рио де Жанейро жертвите на COVID-19 са повече от 6 600. Едва 14 страни в света имат по-висока смъртност отколкото този град. Интензивните отделения в държавните болници там работят на 70 процента от капацитета си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари