Бойко Рашков: Ръководството на ГЕРБ си избира главните прокурори

0
Абсолютна лъжа е, че по времето на Борисов не е имало мигрантски натиск, заяви бившият вътрешен министър
Абсолютна лъжа е, че по времето на Борисов не е имало мигрантски натиск, заяви бившият вътрешен министър Снимка: БГНЕС

Абсолютна лъжа е, че по времето на Борисов не е имало мигрантски натиск, заяви бившият вътрешен министър

Бойко Борисов изрече поредната лъжа. Аз имах възможност да предоставя документи, според които 12 години мигрантският натиск през страната ни не е спирал. Няма държава, която да има външни граница на ЕС и през която да не преминават мигранти. Абсолютна лъжа е, че по времето на Борисов не е имало мигрантски натиск. Щяха ли да правят това преградно съоръжение в такъв случай? Това заяви депутатът от ПП и бивш вътрешен министър Бойко Рашков в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Думите му са по повод твърдения на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че по негово време в страната ни е имало нулев мигрантски натиск.

Той призна, че има няколко трагични случаи от лятото насам. „Жалко, загинаха млади хора. Това е рискова професия. Който носи оръжие е наясно, че има вероятност да влезе в остър конфликт, особено на границата“, подчерта Рашков.

„Ние трябваше да поправим оградното съоръжение, което ни бе оставено в окаяно състояние. Отделните участъци не бяха поддържани от областните управители, а средствата не бяха използвани по предназначение. Затова поискахме то да премине към МВР“, разясни бившият вътрешен министър.

„Направено е нещо като преградно съоръжение, което не може да спре мигрантския поток. С такива материали е направено то, че се преодолява с подръчни средства. Той даде пример със по-солидните преградни съоръжения в Гърция и Турция и то на по-ниска цена“, каза още Бойко Рашков.

Бившият вътрешен министър коментира и казуса с ремонта на АМ „Хемус“ и финансовите злоупотреби, разследванията за което бяха започнати докато той бе вътрешен министър.

„Аз бях поканен в Софийска градска прокуратура в качеството ми на министър на вътрешните работи по същия казус. Аз изнасям в публичното пространство едни и същи твърдения от тогава до сега и стоя зад думата си. Преди няколко месеца бях поканен от един прокурор, познаваше материалите, говорихме, а сега друг прокурор иска среща с мен, но той не познава материалите. Аз не мисля, че Прокуратурата може да злоупотребява със своите правомощия и да привиква един политик по един и същи въпрос“, заяви Бойко Рашков по повод неявяването му да даде обяснение.

„Наказателното производство за АМ „Хемус“ е към своя край. Паричните потоци са минавали през една банка, а след това са заминавали в неизвестна посока. Не знам защо след оповестяването на тези данни най-много се впечатлиха от ГЕРБ. Оказа се, че с тези пари са строени луксозни имоти“, посочи той.

„Прокурорът не е сменен. Нашата прокуратура е станала политическа собственост. Ръководството на ГЕРБ си избира главните прокурори в България, въпреки че трябва да е независима. Викат ме, защото съм казал в ефир това, което съм казвал и преди месеци. Аз нямам какво друго да им кажа“, каза още Рашков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари