Бойко Рашков е отказал призовка за разпит заради строежа на "Хемус"

0
Ако не се яви, го грозят санкции, обясниха от държавното обвинение
Ако не се яви, го грозят санкции, обясниха от държавното обвинение Снимка: БТА

Ако не се яви, го грозят санкции, обясниха от държавното обвинение

Прокуратурата призова Бойко Рашков на разпит за във връзка с преписка за лотовете на автомагистрала „Хемус“, съобщиха от държавното обвинение, предава БГНЕС.

Софийска градска прокуратура (СГП) извърши действия по призоваването на г-н Бойко Рашков съгласно установения в закона ред, за да даде сведение относно това каква информация му е известна за движението, местонахождението и ползването на паричните средства, кога и по какъв начин същата му е станала известна с оглед нейната проверка, както и относно всички други обстоятелства, които евентуално са му известни и които могат да имат значение по отделени материали от делото „Хемус“ относно договарянето и изграждането на лотове 7, 8 и 9 на автомагистрала „Хемус“. Това е единственият начин, според българските закони, известните на г-н Рашков факти да бъдат предоставени на компетентните държавни власти, за да се постигне правилно прилагане на закона.

СГП напомня, че явяването на г-н Рашков пред прокурора и даването на сведения е негово законово задължение, каквото има и всеки друг български гражданин, съгласно Конституцията и законите на страната, че всеки български гражданин е длъжен да съдейства за разкриване на обективната истина, че е длъжен да се яви, когато бъде призован и да изложи всичко, което му е известно, съгласно следните разпоредби:

Съгласно чл. 58, ал. 1 от Конституцията на Република България (КРБ), всеки български гражданин е длъжен да спазва и изпълнява Конституцията и законите.

СГП призовава политиците да спазват установения законов ред в Република България.

СГП ще предприеме всички законови мерки, за да призове г-н Рашков и при неизпълнение на прокурорските разпореждания, ще бъдат наложени санкциите, предвидени в закона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари