Бойко Рашков не е получавал предложение да остане на поста вътрешен министър

0
"Карате ме да тълкувам на Иван Гешев неясните разсъждения", заяви Рашков относно думите на главния прокурор Иван Гешев, че имало опит за политически пробив в законността
"Карате ме да тълкувам на Иван Гешев неясните разсъждения", заяви Рашков относно думите на главния прокурор Иван Гешев, че имало опит за политически пробив в законността Снимка: Флагман

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков не е получавал предложение да остане на поста вътрешен министър, заяви той пред журналисти в парламента

"Не съм получавал такова предложение, не зная дали ще получа, но ако получа, ще мисля внимателно", коментира Рашков, цитиран от БТА.

Рашков отказа да коментира думите на главния прокурор Иван Гешев, че имало опит за политически пробив в законността, маскиран под формата за борба с престъпността. "Карате ме да тълкувам на Иван Гешев неясните разсъждения", лаконичен бе Рашков.

Относно блицконтрола в пленарна зала и въпросите на ДПС, свързани с обвинения в репресия от страна на органите на реда и влизането на МВР в избирателна секция в Хасково, Рашков коментира, че служителите на реда са възмутени от представителите на ДПС, които, по думите му, внушавали неверни факти.

Рашков посочи, че обаждането за нарушение в самата секционна избирателна комисия е дошло по линия на телефон 112 в Хасково. Ние сме длъжни да реагираме, каза министърът и добави, че там председателката на СИК е гласувала вместо други лица. Рашков посочи, че в Русе също имало обвинени лица за покупко-продажба на гласове в полза на ДПС. "Сега ще систематизирам цялата информация, съотносима за този вид престъпност в нашата страна и ще ѝ дам публичност изцяло, за да спрем абсолютно неоснователните обвинения, че органите на МВР могат да осъществяват репресия", каза Рашков.

"МВР си върши и изпълнява задълженията както трябва, но това не изнася на някои политически партии в тази зала", коментира вътрешният министър. Той обеща да направи публични сведенията, дадени пред съдия във връзка с разследването за строителството на АМ "Хемус".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари