Рашков след разпита: 30 - 40% от парите за „Хемус” са се насочвали към ГЕРБ

0
"Затова са тези сложни конструкции, направени по време на управлението им", заяви вътрешният министър
"Затова са тези сложни конструкции, направени по време на управлението им", заяви вътрешният министър Видео: NOVA

Вътрешният министър се яви в Софийската градска прокуратура

"Между 30 и 40% от парите - 50-60 или 70-80 млн. лв., превеждани авансово на представяли се за строители на АМ „Хемус” са се насочвали към политическа партия ГЕРБ. Затова са тези сложни конструкции, направени по време на управлението им". Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков след разпита в Софийската градска прокуратура по делото "Хемус" във вторник, предаде NOVA

"Нямам никакви притеснения да се явява в Прокуратурата и да кажа, каквото знам – а именно, че не всички пари от средствата за отделни лотове са отивали за самото строителство"

Преди дни това обяви говорителката на СГП Десислава Петрова. По думите й това се налага във връзка с думи на Рашков, казани в ефира на БНР на 23 декември. Петрова цитира и точното изказване на вътрешния министър: „За мен не е тайна къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес наблюдавам реакциите на някои хора, които живо се интересуват и едва ли не очакват по ефира да кажа докъде сме сгигнали, да предприемат едни действия, едни куфари и да заминат я за Дубай, я за някъде другаде”.

„От казаното следва, че Рашков разполага с конкретна информация за начините на трансфериране на финансовите средства, като и за нахождението им и крайните им получатели, макар тази информация да не е докладвана от ГДБОП в СГП”, каза Петрова.

Тя заяви още, че тези обстоятелства имат не само обществено значение, но са важни и за разследването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари