Бойко Борисов: Защо Асен Василев да не е финансов министър?

0
Готови сме на всякакви компромиси, за да има работещо правителство, заяви лидерът на ГЕРБ
Готови сме на всякакви компромиси, за да има работещо правителство, заяви лидерът на ГЕРБ Видео: bTV

Готови сме на всякакви компромиси, за да има работещо правителство, заяви лидерът на ГЕРБ

"Първият извод от тази среща е, че имаме толкова много общи неща, че е грехота да не ги свършим. След като г-н Асен Василев счита, че така могат да се изведат публичните финанси, защо да не е финансов министър?" Това заяви лидерът на ГЕРБ-СДС, който се появи на срещата с ПП-ДБ, предаде bTV.

"По-силен ще е като позиция в парламента или какво? Денков, Панев – прекрасен Министерски съвет, взаимен контрол. И нашите, и вашите избиратели няма да бъдат доволни от това?", добави той.

По думите му за месеци България може да бъде изведена на съвсем друго ниво: "Преспете още веднъж, помислете, с подкрепата на либералите, на ЕНП за дни, за месеци ще изведем България на коренно различно ниво."

Няма по-лошо от тези служебни правителства. Готови сме на всякакви компромиси, за да има работещо правителство. Не се заблуждавайте, че избирателите ни предпочитат избори“, каза лидерът на ГЕРБ.

От своя страна Кирил Петков заяви: „Има значение дали в този момент можем да водим нормален диалог за решения. Много важно е да сме последователни и принципни. Това, което се опитахме да направим през тези няколко седмици преговори, работихме по законодателна програма, е нормалното, европейското. Ние направихме джентълменска уговорка, избрахме г-н Росен Желязков. Всички знаем, че днес ни трябва шеф на правна комисия и днес втората част от тази сделка не дойде. Въпросът са делата.

Той попита: „Как ние ще повярваме, че г-н Гешев ще бъде сменен? За да има доверие, трябва да има реални резултати, реални действия и спазени уговорки. И вие ни нямате доверие, и ние ви нямаме доверие. Ако първата уговорка не се спази, как да повярваме на втората?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари