Бойко Борисов: Така им вгорчаваме живота

0
Като положителен пример той даде Луковит
Като положителен пример той даде Луковит

"Искаме да поставим гражданите и бизнеса в положение да не се редят на гише след гише и да плащат по няколко такси за една административна услуга. Така им вгорчаваме живота.", заяви премиерът Бойко Борисов пред представители на властта и няколко институции.

В момента тече среща в Министерския съвет, на която министри, кметове и представители на няколко институции обсъждат как да се облекчат административните услуги за граждани и бизнес.

"Хората трудно правят разлика на опашката и когато има административна тежест или си загубят дни да си извадят един документ, се създава усещане и за тревожност, и за корупция, и за напрежение в обществото", каза премиерът.

Той увери, че правителството ще вложи цялата си воля да бъдат облекчени гражданите. "Нямаме месеци и години за анализи. Прекрасно знаят всички кои са местата, на които има опашки. Там, където е необходимо ще се вложат средства, ще се вземе едноличен контрол", заяви Борисов.

Не може на места услугата да струва 2 лв., а таксата към банката - 3 лв. Трябва синхрон с общините, каза премиерът.

Като положителен пример той даде Луковит, където всички административни услуги вече са опростени.

"Ще облекчим административната тежест за гражданите и бизнеса. Днес по време на работна среща в Министерски съвет обсъдихме стъпките към тази реформа. Всички политици в предизборната си кампания говореха за намаляване на административната тежест. Ние ще работим с общините, за да постигнем такъв синхрон, че това да се получи навсякъде. Ще вложим цялата си воля, за да решим този проблем." Това написа премиерът във фейсбук минути след заседанието на Министерски съвет. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари