Бойко Борисов разочарова всички русенци

4
Пари за пътя Русе – Велико Търново няма да има
Пари за пътя Русе – Велико Търново няма да има

Пари от бюджета за изграждане на магистралата Русе - Велико Търново няма да има, стана ясно при визитата на премиера Бойко Борисов в събота в Русенско.

Той пристигна специално за посещение в Басарбовския скален манастир, но не отказа да отговори на въпросите на журналисти по актуалните за Русе теми за проблемния път и замърсяването на въздуха в града, предаде briagnews.bg.

„Няма да се връщам назад две правителства - едните подписаха за Белене, другите за две американски централи, дойде моментът за плащане, за мой ужас по време на моето правителство”, обясни премиер-министърът. В отговор на журналистически въпрос поясни още, че един милиард и 200 милиона са отишли за американските централи, а от следващата седмица парламентът ще гледа предложение за започване на плащане за Белене. Парите там са 800 милиона лева първоначално от бюджета. „Представете си тези пари в пътища, да даваме на пенсионери и хора с увреждания, а ще дадем за две абсолютно корупционни сделки”, заяви Борисов.

Другата важна за русенци тема - замърсяването на въздуха, също бе коментирана кратко от премиера.  Той заяви, че депутатът Пламен Нунев го информирал, че прокуратурата е образувала дело. Екоминистър Василева пък му казала, че санкцията за френския завод е половин милион лева. Сега премиерът се надява на справедливо решение на българския съд по отношение на източника на замърсяване.

Премиерът огледа обновяването и извършените довършителни дейности на църквата „Свето Преображение Господне“. Сред официалните лица на събитието бяха народните представители от ГЕРБ Пламен Нунев и Свилен Иванов, кметът на Русе Пламен Стоилов, Негово високопреосвещенство митрополит Наум, кметът на Басарбово Николай Колев, областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, председателят на Общински съвет – Русе - чл. кор. проф. Христо Белоев, ректорът на РУ проф. Велизара Пенчева, общински съветници и кметският екип.

Министър-председателят Борисов отправи своите пожелания: „Пожелавам на владиката, на игумена, на всички хора от Басарбово и русенския край, хилядите туристи от България и чужбина, които идват тук и виждат тази невероятна красота – храмовете, историята – нещо, което малко държави имат – да са здрави и да имат дълъг живот.“  

Борисов каза още, че се радва да види резултата от предоставените средства за обновяването на църквата. Те бяха отпуснати с решение на Министерски съвет за довършителните работи и градежа на храма в манастира.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари