Бойко Борисов: Радвайте се на папата, не слагайте лъжица катран!

1
А видяхме, че той се наведе, целуна на патриарха иконата. Веднага си облече дрехата, подарък от мен, с която служи и сега в Раковски
А видяхме, че той се наведе, целуна на патриарха иконата. Веднага си облече дрехата, подарък от мен, с която служи и сега в Раковски

"На всяко хубаво нещо искат да турят една лъжица катран".

Това каза пред журналисти в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов във връзка с посещението на папа Франциск в България, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пловдив.

Гледам, че сега папата коментират, че казал за мигранти. Защо искат да опорочат и едно такова силно политическо посещение и за народа, и за хората, и за католиците? Едва ли не дошъл да ни докара мигранти“, заяви Борисов.

Просто на всяко хубаво нещо искат да турят една лъжица катран. А видяхме, че той се наведе, целуна на патриарха иконата. Веднага си облече дрехата, подарък от мен, с която служи и сега в Раковски. От снощи досега всеки ден киселото мляко си спомня – най-много това му харесва. В менюто му е само кисело мляко. Дайте да се радваме малко“, коментира министър-председателят.

Той се появи уж инцидентно в Пловдив на протест на граждани срещу евентуалното застрояване на градинка зад хотел "Санкт Петербург". Протестиращите в жълти жилетки го аплодариха и увериха, че : единствено на вас, само на вас вярваме, г-н премиер. Борисов обеща, че планът на Пловдив ще бъде променен и няма да се застроява градинката. Той беше съпровождан от финансовия министър Горанов и областният управител , но кметът Иван Тотев отсъстваше.

Преди това Борисов се отби при работници, които ремонтират мост на магистрала "Тракия". В събота им обещал агне и днес им го занесе. "Аз каквото обещая, го спазвам", каза Борисов. Внезапните му появявания из страната след интервюто му в "Панорама" в петък се излъчват във ФБ профила му. Така в събота нагледа дали гр.Раковски е готов да посрещне папата. В катедралния храм там дете се затича към него и го покани на гости. "На гости ли? Имаш ли асансьор? Явно вече трябва да ходя по-често на гости", отвърна Борисов. Репликата на момчето не беше спонтанна. Баща му бил кмет на гр.Раковски. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари