Бойко Борисов: Ние от хартиената бюлетина няма да се откажем

0
ПП и ДБ искат да напуснат парламента и да отидат на избори, заяви лидерът на ГЕРБ
ПП и ДБ искат да напуснат парламента и да отидат на избори, заяви лидерът на ГЕРБ

ПП и ДБ искат да напуснат парламента и да отидат на избори, заяви лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов няма никакво намерение да се откаже от най-скандалните промени в Изборния кодекс, наложени от неговите депутати с помощта на ДПС и БСП, засягащи машинното гласуване. Това стана ясно от негово пространно изявление след спешна среща с парламентарната му група тази сутрин.

"Ние от хартиената бюлетина няма да се откажем. Няма да се откажем и от машинното гласуване", обяви той. Това на практика означава да остане абсурдната система, която искат депутатите му - с хартиени бюлетини и с "бюлетини от машинно гласуване". Борисов предложи "да въведем същите машини като в Щатите, Великобритания и Австралия, а не на Мадуро". А това е всъщност идеята на ДПС - да се изхвърлят сегашните устройства със сензорен екран и да се купят такива от друг модел, който брои хартиени бюлетини, пише вестник "Сега".

Всичко това е част от суматохата, настанала около промените на изборните правила по късни доби в правната комисия онзи ден. Довечера се планира протест срещу идеите, прокарани от ГЕРБ, БСП и ДПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари