Бойко Борисов: Който и каквото да говори, АЕЦ "Белене" не може да се случи

0
Румен Радев и служебното му правителство не правят нищо за високите цени на електричеството и на природния газ
Румен Радев и служебното му правителство не правят нищо за високите цени на електричеството и на природния газ

Румен Радев и служебното му правителство не правят нищо за високите цени на електричеството и на природния газ

"Който и каквото да говори, АЕЦ "Белене" не може да се случи. Но на 100 км имаме АЕЦ "Козлодуй". Правим си два реактора и това са 2000 мегавата", коментира бившият премиер

Учудващо е, че Румен Радев и служебното му правителство не правят нищо за високите цени на електричеството и на природния газ. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с ръководството на КНСБ.

Целта на срещата е да се обсъди извеждането на държавата от кризата.

"Реших да дойда, защото, когато представихме модела, който можеше да отрегулира цената на тока, вие бяхте съгласни. Надявам се, че и останалите можете да видите този модел. Учудващо за мен е, че вече 2 седмици няма никакви действия за цената на тока и сега като дойдат сметките, ще им стане ясно", обяви Борисов.

"Настояваме веднага да се регулира този скок на цената на тока", добави той.

"Същото е с цената на газа. Тя винаги се е вдигала и ние винаги сме го решавали. Вдигането на тези цени и бездействието доведе до чудовищен скок на цените на храни и услуги", коментира Бойко Борисов.

"Ние абсолютно изпълнихме ангажимента към образованието", продължи бившият премиер.

"Дали ще се проведат дори и изборите. При такова заразяване, какво ще стане. Никой не го беседва това", негодува той. По думите четвъртата вълна не може да се сравнява с предишните три, тъй като тогава все още не е имало ваксини и лекарите не са знаели как да се борят със заразата.

"До ден днешен не съм чул и президентът Радев дали се е ваксинирал, къде се е ваксинирал, с какво се е ваксинирал", каза още Борисов и допълни, че когато са се появили ваксините, ние сме възложили надеждите си за ваксиниране на населението на антиваксъри.

"Когато имаш локдаун или си затворил, тогава работниците могат да отидат на борсата, а фирмите получават 60/40 или 80/20. Направихме го. А сега нито една мярка не работи. Защото когато си отворен, ти не получаваш тези възможности за достъп. И няма да бъде направена. Така че в нашата програма много ясно са описани образованието, здравеопазването. Винаги може да се направи и по-добре, разбира се", уточни бившият премиер.

По темата за енергетиката той припомни, че са платили 1,2 млрд. долара за реакторите за АЕЦ "Белене".

"Платихме всичко на 100%. Тогава президентът Путин ни отписа 80 млн. лв. лихви, защото ги платихме наведнъж. Ами това, че намалихме цената на газа с 80%? Със задна дата и ни върнаха пари", сподели председателят на ГЕРБ.

Според него веднага може да започне да се строи 7-ми и 8-ми реактор на АЕЦ "Козлодуй".

"Който и каквото да говори, АЕЦ "Белене" не може да се случи. Но на 100 км имаме АЕЦ "Козлодуй". Правим си два реактора и това са 2000 мегавата", продължи Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари