Бойко Борисов: Искаха да убият Пеевски със снайпер, затова сложихме охрана

4
Охрана сложихме и на Иво Прокопиев когато дойдоха сигнали
Охрана сложихме и на Иво Прокопиев когато дойдоха сигнали

Според Бойко Борисов заговорът е бил налице по време на атаката с гранатомет срещу бившата барета Алексей Петров. Неуспешният атентат срещу него бе извършен през 2015 г.

Според Борисов по същото време МВР е разкрило, че е бил нает апартамент с "пряк изстрел" със снайпер. Полицаите му показали и схемата.

"Още 2018 г. Валери Симеонов излезе и каза да се свали охраната на Ахмед Доган. Не е била свалена. Тогава си пътуваха с президента и му казах да си говори с Радев да се свали. Питал ме е за Пеевски защо е охраняем. И аз когато МВР ми докладваха при атентата срещу Алексей Петров с гранатомет, същите извършители бяха наели апартамент месеци преди това с пряк изстрел, намерихме и схемата, при която е трябвало със снайпер да бъде ликвидиран Делян Пеевски и едновременно и Алексей Петров с гранатомет." Това разкри преди минути премиерът Бойко Борисов.

"Охрана сложихме и на Иво Прокопиев когато дойдоха сигнали. Изведнъж някой иска да ми вмени, че темата за охраната на тези двамата е моя тема. Тя не е и аз съм убеден, че и двамата ще си махнат охраната, но президента Радев да поеме отговорността за това. Ние решихме още в понеделник на комисията да се дадат материалите и НСО на базата на правомощията да преценяват кой. Даже, ако ме питате НСО трябва да остане да пази тримата- държавният глава, председателят на НС и премиерът, които и да са те. Българският речник е цветущ. Ще му напомня, че надали има българин с повече ордени и полицейски награди в света от мен", отсече премиерът.

Борисов се усъмни в акцията на съпредседателя на "Демократична България" на плажа край летния сарай на Ахмед Доган край Росенец. Премиерът обясни, че нищо не налагало охранителите от НСО да хвърлят националния флаг и да блъскат Иванов във водата. Доган го нямало във имението и затова нищо не налагало такава реакция. Охранителите от НСО знаели, че ги снимат и въпреки това един от тях хвърлил знамето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари