Бойко Борисов хем го няма, хем напира за споразумение за кабинет

0
Моят политически опонент е Радев, той е сериозният играч, каза Борисов
Моят политически опонент е Радев, той е сериозният играч, каза Борисов Снимка: Сега

Моят политически опонент е Радев, той е сериозният играч, каза Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изнесе пламенна, но хаотична реч пред слушатели от младежкия сектор на партията си, събрани на зимен университет в курорта "Константин и Елена" край Варна. Той си противоречеше почти след всяко изречение, но водещи бяха атаките му срещу партията "Продължаваме промяната" и нейните лидери, отбеляза СЕГА.

Той показа особено раздразнение от твърдението на съпредседателя на ПП Асен Василев, че се среща с президента Румен Радев. "Не съм се срещал и чувал с Радев от години. Ако ме покани, ще отида. Ако съм искал, щях да отида да взема мандата. Служебното правителство им извади много от далаверите (на ПП), защото след това ще ги напишат на сметките на Радев. Те защитават себе си, не нас. "Промяната" знаят как са дърпали депутати, мислят, че ние правим същото. Не, не го правим. Моят политически опонент е Радев, той е сериозният играч", каза Борисов.

"Избягвам събития, които биха могли да ни срещнат. Аз съм се оттеглил. Не съм кандидат за премиер, не съм кандидат за министър. Нито веднъж не съм се срещнал с кандидатите за министър на (проектопремиера Николай) Габровски. Не съм му се обаждал нито веднъж по телефона. Той не е бил дори симпатизант на ГЕРБ", увери бившият премиер, за да покаже, че не е имал задкулисна роля в съставянето на "експертен проектокабинет"

Веднага след това обаче нападна ПП: "Опитват се да ни имитират с прикрит партиен кабинет. Аз съм се оттеглил отвсякъде. И депутат не съм станал. Те съдят по себе си, че слагат едно мюре в лицето на (акад. Николай) Денков да си го командват."

Борисов сам се опроверга, че иска да се дистанцира, като заяви: "След като мина гласуването в парламента (за кандидат премиера), видях проф. Габровски (и го питах) дали ще участва в трети мандат. Той в пазарлък за министри не иска да участва... Без подписан документ за явно и прозрачно управление, отиваме на избори." С което даде да се разбере, че се стреми към политически пазарлък.

Бившият премиер, който бе почти 12 години на власт, прехвърли темата за корупцията върху 6-месечното управление на последния редовен кабинет: "ГЕРБ не ги е свалил от власт. Свали ги корупцията. ИТН не бе съгласна да краде заедно с тях."

"Да се закичиш с думата "Промяна" и да кажеш, че младите хора са с теб, е неправилно", обобщи той. След това се отдаде на хвалби за себе си: "Надали някой е работил с Европейската комисия колкото мене, те използват други изрази, различни от нашите. Толкова ли няма кой да се замисли в тая държава? Див популизъм. Дългът ви расте с милиарди на година и няма с какво да го покриете. Варненският владика винаги започва литургия с "Да внимаваме!". Европейската комисия използва "предпазливост", което означава "Много внимавайте". Както преди години казах, че ни чака хаос и то е факт. Няма политик, който да не използва думата хаос. Наказателните процедури ще се стоварят върху България", предупреди Борисов.

Като подгласник на Борисов бившият външен министър Даниел Митов добави: "Единственото нещо, което трябва да направи Кирил Петков, е да се скрие. Единственият лидер в българския политически живот седи тук, на тази маса (Бойко Борисов)." С което разби неговите твърдения, че се е оттеглил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари