Бойко Борисов гласува против оставката на Лена Бориславова

0
Пълномощията на младата юристка от ПП - ДБ бяха прекратени рано сутринта от парламента по нейно желание
Пълномощията на младата юристка от ПП - ДБ бяха прекратени рано сутринта от парламента по нейно желание Снимка: БГНЕС

Пълномощията на младата юристка от ПП - ДБ бяха прекратени рано сутринта от парламента по нейно желание

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е гласувал против оставката на Лена Бориславова като депутат, става ясно от разпечатката на гласуванията за деня, информира 24 ЧАСА.

Пълномощията на младата юристка от ПП - ДБ бяха прекратени рано сутринта от парламента по нейно желание.

Оставката на Бориславова бе подкрепена от 221 депутати, а 40 гласуваха против. 37 от тях са от "Възраждане", а сред останалите трима освен Бойко Борисов са още червеният Христо Проданов и Искрен Митев от ПП-ДБ. Колегата му Росен Костурков пък не е участвал само в това от шестте гласувания за деня.

Лена Бориславова заяви намерението си да се откаже от депутатското място още в началото на миналата седмица и пусна заявление до ЦИК. Избирателната комисия обаче не го разгледа, тъй като списъкът с избраните депутати вече бе обнародван в "Държавен вестник". Затова младата юристка се закле като депутат от ПП - ДБ при старта на 49-ото НС миналата сряда и след това подаде оставката си пред председателя. Такъв обаче бе избран едва вчера - Росен Желязков от ГЕРБ, след което се отключи и реалната работа на НС, затова оставката бе гласувана чак днес.

Още при старта на парламента обаче Бойко Борисов заяви, че тя не трябва да напуска. "Безотговорно към парламента е Лена Бориславова да се откаже от депутатското си място", заяви тогава той.

Като аргумент за отказването си от парламента Бориславова посочи предстоящите местни избори и желанието ѝ да работи за по-доброто представяне на ПП-ДБ в родната ѝ София. Тя обаче уточни, че няма да е кандидат за кмет.

На Великден пък годеникът ѝ Мирослав Иванов пусна пост във Фейсбук, че двамата очакват първата си рожба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Бат,Бойко...
    Ами ти колко пъти беше избиран за депутат в предишни парламенти и се отказваше? Нахален и безочлив популист си бат,Бойко! Но си хитра лисица - къткаш Промяната и ДБ, за да се дръпнат избирателите им за, които не са съгласни да се съюзът с ГЕРБ. Подготвяш си почвата за следващите избори, то е видно и онези кълват на гола кукичка...
  • 5
    1
    хмL
    Отсега го е страх за кметските места!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари