Внасят декларация за членство на Украйна в НАТО

0
В текста се посочва, че парламентът подкрепя започването на процеса на планиране и приемане на конкретни параметри и времева рамка за членството на Украйна в Алианса
В текста се посочва, че парламентът подкрепя започването на процеса на планиране и приемане на конкретни параметри и времева рамка за членството на Украйна в Алианса Снимка: БТА

В текста се посочва, че парламентът подкрепя започването на процеса на планиране и приемане на конкретни параметри и времева рамка за членството на Украйна в Алианса

Проект на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО са внесли днес в парламента представители на политически формации, сочи справка на страницата на Народното събрание (НС), предаде БТА. Тя е подписана от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски (ДПС), от съпредседателите на „Демократична България“ Атанас Атанасов и Христо Иванов, председателя на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, както и от Екатерина Захариева (ГЕРБ-СДС) и Павела Митова (ИТН).

В проекта се казва, че 49-ото Народно събрание заявява, че най-прекият и желан път за възстановяването мира в Украйна, Черноморския регион и Европа, е пълното и незабавно доброволно оттегляне на Руската федерация извън международно признатите граници на държавите на всички засегнати от нея суверенни държави.

Народното събрание категорично настоява за прекратяване на всички действия на Руската федерация, които са в остро противоречие с Устава на ООН и представляват най-сериозния удар срещу мира и благоденствието, както на европейските, така и на руския народ. Подкрепя формулата за мир на президента на Украйна Володимир Зеленски, чиято цел е траен и справедлив мир.

За да бъде гарантирана способността на Украйна да се самозащити от агресора на нейна територия, НС настоява институциите в България да продължават да ѝ оказват политическа, финансова, хуманитарна, военна, военно-техническа подкрепа до пълното възстановяване на суверенитета ѝ в международно признатите граници, пише в документа.

49-ото НС потвърждава пълната си подкрепа за независимата от външни фактори политика на НАТО на „Отворени врати“; очаква българското правителство вкл. и на предстоящата Среща на върха на Алианса във Вилнюс през юли т.г. да изразява позиция в подкрепа членството на Украйна в НАТО, след възстановяване на мира на нейна територия. В същото време призовава съюзниците за използват Срещата на върха, за да очертаят ясни параметри по пътя на членството на Украйна в НАТО.

В текста се посочва също, че парламентът подкрепя започването на процеса на планиране и приемане на конкретни параметри и времева рамка за членството на Украйна в Алианса и разширяване на стратегическите отношения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -8
    3
    До 1
    Вие си слушкайте Микрофанова и се молете да не я отзоват..".А ако.."..е много разтегливо във времето и няма шансове да се сбъдне..
  • 7
    2
    до 1
    не се притеснявай чак толкова, света отива на зле - педераси, американци, евреи и други боклуци се опитват да очернят всичко, но края идва скоро и Бог - най-големия, ще се завърне скоро и който се покае и се обърне към него ще спаси душата си и ще получи вечен живот, а тези отрепки които искат да ядат и да си тъпчат джобовете в материалния живот ще си намерят майстора цяла вечност в ада, така че не е толкова трагично, просто потърси Бог и го моли да ти прости греховете, прочети Билбията, версията на King James от 1604 година, най-запазената и автентична версия и не го мисли утрешния ден ====================================================================================================================================================== Matthew 6:34 “Take therefore no thought for the morrow: for the morrow shall take thought for the things of itself. Sufficient unto the day is the evil thereof.” King James Version (KJV)
  • 10
    1
    ...
    Да ви наеба майките долни продажни. Затова се коалирахте по заповед на сащ. А ако конфликтът продължи 5-10 години все финансова и военна помощ ли ще и оказваме дотогава ? А ако след тези години загуби войната и Русия я погълне почти цялата (99,9% сигурно), кой ще ни върне субсидията ? Какъв кур ще възстановявате и в какво нато ще я вкарвате. Лудият от Възраждане е прав за всичко. Тикате ни в трета световна война. Сащ манипулира цялата ни държава.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари