Бойко Борисов: Ашколсун на тези, които искат да се възползват...

0
Няма да има дебат. Угодих им, а тя ме разиграва
Няма да има дебат. Угодих им, а тя ме разиграва Видео: Нова телевизия

„Правихте 2 дни студиа, ние се готвихме, разбрахме се, съгласихме се двата щаба за „мач в две полувремена” – експертите- кандидати за министри от двете партии, втората част – само аз г-жа Нинова на 4 очи, по 45 минути. Говорих с нея най-джентълменски по телефона. Тя каза: „Не!””.

Това коментира пред NOVA лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за проваления дебат между него и Корнелия Нинова.

Относно отказа на БСП в дебата да участват и експертите, Борисов попита: 

„От какво ни е страх да си покажем хората, които ще изпълняват програмите?” Казах на Нинова, че от моя страна ще участват Томислав Дончев, Влади Горанов, Екатерина Захариева и Лили Павлова. Не са скандалджии”, коментира Борисов.

Борисов е категоричен, че шансът за дебат е провален, дори и да бъде насрочена друга дата.

„Няма да има дебат. Угодих им, а тя ме разиграва”, заяви Борисов. „За сряда положих всички усилия, бях си преправил цялата програма. Вече графикът ми е пълен”.

„Защо не искат да кажат кои министри ще изпълняват тази фантастична програма на БСП”, попита Борисов. И „защо бягат от това да кажат, че правителството е тяхно. Навсякъде слагат кадри от БСП и тук-там от НДСВ”. 

Единствените, с които бих започнал преговори за съставяне на правителство, са Реформаторският блок и Патриотите. И те в своите изказвания посочват доста добри неща, които сме направили. Ако се постигне такъв вариант, първите, с които ще седнем да разговаряме, са те”, заяви бившият премиер.

Той определи като манипулация и лъжа твърденията, че формацията на Веселин Марешки е „обгрижвана от ГЕРБ”, за да може да се превърне в патерица, която да подкрепи евентуален бъдещ кабинет.

Нищо общо няма между ГЕРБ и партията на Марешки. С „Воля” не можем да направим коалиция, защото принципите ни са различни”, категоричен бе Борисов.

„Моето истинско притеснение е какво ще се случи след 26 март, защото трябва да се измине една много трънлив пътека, за да се състави правителство. Ще има нужда и от нормални хора в опозиция”, коментира още Борисов

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари