Бой за вмирисана риба след потопа край Карлово

1
Стотици хора тъпчат луксозни автомобили с вмирисаната риба
Стотици хора тъпчат луксозни автомобили с вмирисаната риба

Стотици хора тъпчат луксозни автомобили с пъстърва

Стотици хора пълнят кофи, чували и багажници на коли с огромни количества пъстърва от рибарник, пометен от придошлата река Стряма. Приливната вълна повлече десетки тонове риба по течението, а жадните за плячка стават все повече. Много вероятно е рибата да е замърсена, което може да причини хранителни натравяния, предупреждават потърпевшите собственици.

Някои от сдобилите се с безплатна пъстърва твърдят, че ще пълнят фризерите си, но част от хората продават рибата. Няколко мъже са опитали да разбият преграда на рибарника, за да бъдат изпуснати още тонове риба. Стигнало се е и до конфликти между бракониери, опитали се да отблъснат конкуренти.

Валя е технолог на пострадалото рибно стопанство. Тя разказа пред камерата на NOVA, че до час след излизането ѝ от рибарника, пъстървата става негодна за употреба, ако не се обработи по специален начин и не се съхранява правилно. Тя призова хората, които вече са взели от рибата, да не я консумират, защото може да бъде токсична.

„Тази риба, която е негодна за консумация, изглежда с побелели очи, тя е по-сива, мека. Личи си, че е негодна за употреба”, алармира технологът.

Мартин също работи в стопанството. Той разказа, че на място е имало хора от Варна, Стара Загора и София. Всички те били със скъпи автомобили. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари