БОЕЦ: Привикайте Гешев в парламента за „Турски поток”

0
Мая Манолова и компания от ИСМВ си правят ПР на наш гръб - тези хора не са стъпвали на Турски поток! Нито веднъж не ни подкрепиха до сега в разследванията и битките ни
Мая Манолова и компания от ИСМВ си правят ПР на наш гръб - тези хора не са стъпвали на Турски поток! Нито веднъж не ни подкрепиха до сега в разследванията и битките ни Снимка: БГНЕС

Мая Манолова и компания от ИСМВ си правят ПР на наш гръб - тези хора не са стъпвали на Турски поток! Нито веднъж не ни подкрепиха до сега в разследванията и битките ни

Още на 05.04.2021г,. веднага след изборите, БОЕЦ публикувахме своята официална позиция за резултатите и предстоящите събития. Една от темите, които изискваме от новият Парламент да разгледа бе темата за „Турски поток”. Упражнихме граждански натиск, изпратихме официални писма до всички политически партии и ги принудихме да вкарат тази тема в дневният ред на народното събрание.

Вместо сериозни действия ставаме свидетели на личен ПР на Мая Манолова и компания от ИСМВ. Изключително подло е да крадеш чужд труд, или да си правиш ПР на чужд гръб. От почти една година БОЕЦ водим битка срещу грабежа за три милиарда „Турски поток”. Десетки са нашите посещения на място по трасето на тръбата, разкрихме ужасяващи неща, публикувахме и направихме публична огромен обем информация разкриваща криминалният характер на този проект поемайки всички рискове и плащайки тежка цена за тази наша активност, пишат от гражданското движение на сайта си.

БОЕЦ направихме 14 публични акции , които отразихме на живо на нашата страница, един протест и една 24 часова блокада на компресорната станция в Расово. Освен ДБ и Зелените нито една партия, или политик не подкрепи БОЕЦ в тези наши битки и действия. И Манолова, и Хаджигенов и останалите от тяхната формация не обелиха нито дума месеци наред. Докато ние се борихме срещу този грабеж за милиарди, те се бореха за депутатски и министерски кресла. Сега, с имунитетите си им е лесно да се правят на „герои” в кабинета на министърката. Това е безопасно и напълно безсмислено! Тези хора не са стъпвали на Турски поток! Нито веднъж не ни подкрепиха до сега в разследванията и битките ни. Сега играят цирк с ясното съзнание , че нищо няма да направят, напротив, ще съсипят и нашите усилия и труд, като удавят в мъгла целият проект. Какви документи търсят? БОЕЦ осъдихме ДНСК и извоювахме и получихме над 2500 документа за строителството и изграждането на „потока”. В тях на всяка страница пише „транзитния газапровод”! В тях има достатъчна информация за незаконното строителство на тръбопровода!

БОЕЦ дигитализирахме и направихме тези документи публично достъпни, а нашите приятели от bird.bg направиха електронна търсачка, която дава възможност за анализ и работа с документите. Всички видеоматериали от нашите граждански инспекции на Турски поток заедно с Биволъ и Булфото са публични и достъпни. Никой обаче нито споменава БОЕЦ, нито ползва тези документи и данни при това „ревизиране” в парламента! Защо? Страх ги е, че наистина може да разкрием истината за престъпният характер на проекта? Нас привикват в прокуратурата и МВР по сигнали на руската ADC и нас съдят и осъждат. А Манолова и компания си правят ПР на наш гръб. Стига лицемерие и лъжи.

През последната половин година БОЕЦ сезирахме редица европейски институции за Турски поток. Брюксел реагира бързо и в серия от отговори и писма темата е поставена на най високо ниво, включително на вниманието на Лаура Кьовеши, а от отговорите на OLAF и ЕК разбрахме, че са наложени санкции на български фирми работили по строителството на Турски поток след сигналите на БОЕЦ! За това също не чуваме нито дума в парламента. На 02.11.2020г. сезирахме и Гешев и българската прокуратура за престъпленията при строителството на Турски поток. Има образувана проверка, но Каскета мълчи, като комунист на разпит.

Ако наистина искате да стигнете до истината за Турски поток, поканете БОЕЦ в Парламента, извикайте Гешев за отчет по действията на прокуратурата по нашия сигнал и разгледайте документите на БОЕЦ, както и разследванията на Биволъ, bird.bg, Капитал, Сега, Илиян Василев и тн. Скоро парламента ще бъде разпуснат и гражданите ще се усетят, че действията на така наречената „комисия”, или „ревизия” са били просто пушилка и ПР и умишлено е пропуснато времето и възможността да се направи нещо конкретно и реално. Поканете в парламента и изслушайте БОЕЦ и извикайте Гешев за отчет! Сезирайте и вие Брюксел и подкрепете усилията ни за разобличаване на този колосален грабеж, вече сме свършили основното. Ето нещо конкретно! Иначе си спомняме и как Борисов „ревизираше“ приватизацията и знаем какви са „резултатите“. Популизъм и подмяна.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари