ПП-ДБ настояват Гешев да бъде изслушан в правната комисия

1
Председателят на Комисията отправи запитване до Прокуратурата кога може да бъде изслушан настоящият главен прокурор
Председателят на Комисията отправи запитване до Прокуратурата кога може да бъде изслушан настоящият главен прокурор Снимка: Прокуратура на Република България / архив

Председателят на Комисията отправи запитване до Прокуратурата кога може да бъде изслушан настоящият главен прокурор

„Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) настояват главният прокурор Иван Гешев да бъде изслушан в Комисията по правни въпроси в Народното събрание в кратки срокове. Това се посочва в позиция на коалиция ПП-ДБ, изпратена до медиите.

След като първо обяви публично и в официална кореспонденция до Комисията по правни въпроси желание да бъде изслушан, днес главният прокурор Иван Гешев не се яви пред народните представители. Председателят на Комисията отправи запитване до Прокуратурата кога може да бъде изслушан настоящият главен прокурор“, посочват от ПП-ДБ.

Днес изслушването на Иван Гешев фигурираше в дневния ред на парламентарната комисия по правни въпроси. Точката бе включена след настояване на Гешев да бъде изслушан на закрито заседание в пленарната зала на Народното събрание (НС) във връзка с досъдебни производства за корупция по високите етажи на властта и търговия с влияние. В началото на днешното заседание председателят на комисията Стою Стоев информира народните представители, че е постъпило писмо от главния прокурор, в което се заявява, че той има служебен ангажимент и по възможност да се насрочи друго заседание, на което да бъде изслушан. След гласуване, единодушно депутатите в комисията запазиха точката с изслушването на Гешев в дневния ред на комисията. Главният прокурор не се яви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари