Иван Гешев: Не разполагам с имение, което се нуждае от градинар

0
Главният прокурор подчерта, че не знае кой бивш министър се разследва от КПКОНПИ
Главният прокурор подчерта, че не знае кой бивш министър се разследва от КПКОНПИ

Главният прокурор подчерта, че не знае кой бивш министър се разследва от КПКОНПИ

"Не разполагам с имение, което се нуждае от градинар". Това заяви главният прокурор Иван Гешев по повод започналата проверка на КПКОНПИ на бивш вътрешен министър, предава bTV.

Не съм запознат с проверката, защото няма как да познавам 200 - 300 проверки на година”, добави Гешев.

Обвинител №1 подчерта, че не знае кой бивш министър се разследва.

Той е в парламента, където се обсъждат промени в съдебния закон и НПК. Те са свързани с механизма за разследване на главния прокурор.

Той коментира и доклада на Групата на държавите срещу корупцията (ГРЕКО) към Съвета на Европа, в който се посочва, че правосъдието в България е неефективно, а медиите са зависими, както и, че има множество празноти в правилата за хората, заемащи висши държавни длъжности.

Там се подкрепя прокуратурата с това, което говорим от години, че българският наказателен процес е формалистичен и пречи за реално разследване на всякакви престъпления, особено по високите етажи”, каза Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари