БНР забрани излъчването на интервюто на Петър Волгин с Митрофанова

0
Делян Пеевски възрази срещу участието на посланика по БНР и програмния съвет забрани излъчването, сподели журналистът
Делян Пеевски възрази срещу участието на посланика по БНР и програмния съвет забрани излъчването, сподели журналистът Снимка: Петър Волгин / Facebook

Делян Пеевски възрази срещу участието на посланика по БНР и програмния съвет забрани излъчването, сподели журналистът

Програмният съвет на Българското национално радио е забранил излъчването на интервюто с руската посланичка Елеонора Митрофанова, което бе планирано за днес. Това стана ясно от Фейсбук публикация на радиоводещия Петър Волгин, който е провел интервюто.

"Делян Пеевски възрази срещу участието на посланик Елеонора Митрофанова по Националното радио. Програмният съвет на БНР забрани излъчването на интервюто с нея. Казаха ръководителите, че между двете неща нямало връзка. Вие как мислите?", пише Волгин.

Ден по-рано депутатът от ДПС Делян Пеевски разкритикува националното радио заради предстоящото интервю.

"Недопустимо е БНР да стане съучастник в руската хибридна война. Изразявам голямата си тревога от анонса за предстоящо гостуване на руския посланик в ефира на една от най-влиятелните обществени медии - БНР. Именно този представител на Кремълския режим, срещу чиито безпрецедентна арогантност и незачитане на правовата държава многократно сме възразявали", заяви Пеевски в петък.

"Делян Пеевски възрази срещу участието на посланик Елеонора Митрофанова по Националното радио. Програмният съвет на БНР забрани излъчването на интервюто с нея. Казаха ръководителите, че между двете неща нямало връзка. Вие как мислите?", написа Волгин в събота.

В програмния съвет на БНР влизат всички директори в структурата на националното радио. Mediapool научава от свои източници, че заседанието е било свикано по спешност в събота. Интервюто с Митрофанова е била записано ден по-рано в радиото. За срещата с нея се е знаело още от сряда, когато е била подадена заявка до ръководството на програма "Хоризонт". Възражения не е имало. В крайна сметка обаче в събота свалянето на интервюто е било одобрено с мнозинство от програмния съвет. Присъствали 18 души, от които само двама са се въздържали.

Според анонса на руското посолство Митрофанова е говорила по следните теми: демонтажът на паметника, войната в Украйна, евентуалната продажба на "Лукойл", руско-българските отношения и ситуацията в съвременна Русия.

Към момента от националното радио няма коментар за взетото решение. От посолството също не са коментирали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    32450934
    Тоз Волгин да си направи канал в Rumble.com и да излъчи интервюто от там. Не е като YouTube, където могат да го изтрият и премахнат. В Rumble има свобода на словото. Там може да се види за зверствата извършени от украинските нацисти върху руски военопленници и за сатанизма на масоните, който произлиза от сащ. И най-интересното е че и американци говорят за тези неща, не са на 100% загубени като народ, просто са мног подтиснати тези, които се опитват да говорят истината. YouTube - сайта да гледаш малоумни клипчета с дебелаци, които падат, Rumble - сайта да гледаш клипове за истините в живота без цензура.
  • 5
    6
    ГАЦО
    Дебелия шиши Пеевски в затвора заради КТБ и после при Магнитски да го унищожат
  • 1
    5
    цензура
    Как да разпознаем умнокрасивите? Просто е. Не търсете физически или други белези. Достатъчно е да им прочетете коментарите. За собствено мнение не ровете. Още на повърхността е видна логиката, която дава на късо. Ако не харесваш Байдън - вероятно си тръмпист, ако критикуваш Урсула - вероятно си путинист.Задължително е обаче, да бъдеш сложен в някаква категория. Това е много важно! Според умнокрасивитета, животът не е пъстър, а прост и се свежда до бинарно мислене. Нули и единици. Това е.
  • 2
    4
    Ей го на!
    Кой каза, че комунизма си е заминал от България? Или от друго място в "западния свят". Това си е чист комунизъм - ще цензурират всичко, което не им харесва, под модерния претекст "fake news" или "пропаганда". Че всичко, което се сипе от запада е пропаганда, ама понеже ние сме васали на запада и значи всичко е наред. По същия начин цензурираха уебсайта faceshit - ако публикуваш нещо, което е "fake news", и бива изтрито, а ти получаваш наказтелни точки. И всичко, което не е западна пропаганда, или критикува запада е "fake news". Елън Мъск като купи X и махна цензурата, и всички леви индоктринирани педераси и трансджендъри избягаха, понеже сайта станал "токсичен", понеже вече не могат да "report-ват" акаунтите на тези с които не се съгласяват и да ги "ban-ват". Където се видят разни леви, демократи, всичките са безгръбначни гнусни педали и лесбийки, от които нищо не става и са най-големите лицемери - винаги обвиняват другите, в това, което правят всеки ден. Вижте "Клуба на хората с червени обувки в Холивуд" - всичките са от педофилския кръг на Епстийн, изнасилват и убиват деца и си правят обувки от детска кожа и после "се показват на червеното килимче" и се питат един друг "Кого носиш?".
  • 7
    3
    Русе
    Досега мислех, че Шиши фиктивно управлява наше село, а сега се оказа, че то било фактически. Брей, тоз "Магнитски" им размагнетизира шушоните на всички родни 'убавци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари