Блокират „Дунав мост“ днес

0
Освен граничния пункт в Русе, ще бъдат блокирани и още три / Снимката е илюстративна
Освен граничния пункт в Русе, ще бъдат блокирани и още три / Снимката е илюстративна Снимка: БГНЕС / Архив

С блокади на основни пътни артерии в страната продължават протестите на животновъди, които преди два дни окупираха министерството на земеделието и  президентството.

Някои от фермерските организации се разграничиха от стачните действия, предаде БНР.

От браншовата организация „Обединени български животновъди“ обявиха, че  протестите ще бъдат на четири основни пункта - на „Дунав мост“ - Русе, граничен пункт „Капитан Петко войвода“, на пътя Ловеч - Варна и на главен път Е-79 в района на тунел Железница:

"Исканията остават абсолютно същите, тъй като няма абсолютно никакъв резултат от нашата стачка", каза Юлия Коюмджийска.

Освен исканията за отмяна на  министерската заповед, спираща плащанията по мерките за агроекология и незабавно изплащане на субсидиите, фермерите смятат, че има избирателно превеждане на евросредства, заяви още Коюмджийска:

"Разтръбиха навсякъде, че са изплатили 70 млн. евро по т.нар. планински райони и различни от планинските, обаче на над 5 хиляди бенефициента не бяха изплатени сумите – без обяснения, без нищо..."

Четири животновъдни организации обаче се разграничиха от протестите на колегите си и смятат, че стачката има други цели, казва за „Хоризонт“ Велин Мицев:

"Не е моментът да правим политически стачки. Би трябвало да се работи с диалог и срещи, защото не можем да кажем, че в служебното министерство има виновни хора".

От обединени български животновъди  отхвърлиха обвиненията:

"Не ни интересува нито една партия. Ние просто сме животновъди и земеделци и си искаме парите – тези, които сме заслужили и тези, които ни се полагат".

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари