Фермерите се стягат за протест на Дунав мост в Русе

1
Фермерите излизат на протест с колегите си от Румъния
Фермерите излизат на протест с колегите си от Румъния Видео: БГНЕС

Протест на животновъдите ще има утре в 11 часа на входа на Димитровград. Излизаме всички фермери!

От 10 дни сме обявили протеста, обяви Атанас Къцов от град Съединение, председател на Сдружение за  защита на млекопроизводителите от град Пловдив, след срещата с министъра на земеделието Десислава Танева и премиера Бойко Борисов. 

Според него срещата е била ползотворна и той и колегите му ще разчитат, че обещаното ще се случи, но фермерите не могат да удържат положението, в което се намират.

“Така или иначе протестът ще се състои. Ще видим, колко сме останали, защото нашите колеги започнаха да продават животните. Нещата са много сериозни", заяви той и попита може ли от 75 стотинки цената на млякото да се е сринала до 25 стотинки?

Къцов разказа за негов приятел фермер от Бяла Слатина, който му казал, че ако в деня на доене млякото му струва 35 стотинки, на другия ден го изхвърля в канала.

“Какво да правим? Как да издържим? Затова протест! Искаме протест“, категоричен беше Бай Наско.

Следващият протест ще бъде на Дунав мост в Русе, съвместно с румънски фермери. Едните от едната страна на моста, другите от другата. Фермерите от двете държави са категорични, че трябва да се спре вноса на евтини продукти от страни, получаващи висока субсидия – три пъти по висока от тази в двете държави.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари