Близо 500 незаконно пребиваващи чужденци са открити в Румъния

1
102 лица са ескортирани от страната
102 лица са ескортирани от страната Снимка: Генерален инспекторат по имиграция / БТА

102 лица са ескортирани от страната

Близо 500 незаконно пребиваващи чужденци са открити само през месец септември в Румъния, предаде агенция Аджерпрес, цитирана от БТА. Главният инспекторат по имиграция съобщи днес, че незаконно пребиваващите в страната чужденци са открити при над 3000 проверки.

Между 1 и 30 септември служителите на имиграционната полиция са организирали 3042 специфични контролни дейности в цялата страна, насочени към предотвратяване и борба с незаконното пребиваване и недекларираната работа на чужди граждани, съобщи инспекторатът по имиграция.

При проверките са открити 481 незаконно пребиваващи чужди граждани. За 445 лица са издадени решения за връщане, с посочен краен срок за доброволно напускане на Румъния. Други 102 лица са били изведени от страната под ескорт.

За установени нарушения са наложени 1280 глоби на чужди граждани и работодатели за неспазване на законовите разпоредби.

Същевременно през септември имиграционните служители са издали 12 437 разрешителни за работа за различни категории работници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари