Близо 500 българчета взеха участие в онлайн конкурс за рисунка

2

Близо 500 са участниците от 1-ви до 12-ти клас  в Третия онлайн екоарт конкурс за рисунка „Приказният свят на природата-22“, чийто финал бе на 17  юни.

Масовото участие затвърди позициите на русенския конкурс, организиран от СНЦ „Дунавско сияние“, като значително арт предизвикателство сред младите художници с личностно отношение към природата и проблемите на опазване на околната среда.

В арт надпреварата се включиха ученици, както от цяла България, така и българчета, живеещи и учещи в Германия, Испания, Италия, Люксембург, Йордания и др, което превръща конкурса в очаквано събитие за българската диаспора по света.

Отново имаме респектиращо участие и на наши сънародници от Република Молдова, които с особена любов са нарисували красиви кътчета от своята пра Родина – България.

Резултатите от арт надпреварата официално ще бъдат обявени на русенския кей на 29 юни - Международния ден на река Дунав със специален детски художествен празник „Моят приказен Дунав“. Всеки участник ще има възможност, в рамките на час,  да нарисува с цветни тебешири своята емоционална свързаност с Великата европейска река.

Любителите на природното творчество ще си тръгнат от празника с изрисувани от самите тях, уникални гигански мидени черупки, намерени от организаторите на събитието на русенския кей. Специална аниматорска програма ще бъде подготвена от Двореца на децата, партньор на инициативата.

Детският празник  е началото на творческия проект „Приказният свят на природата-22“, финансиран по Програма „Култура“ към Община Русе.

В своята цялост и пълнота, проектът включва още поредица от концептуално свързани  творчески еко предизвикателства, като: ваканционна еко творителница - провеждана, съвместно с Двореца на децата; създаване на екоарт мултимедийна презентация и нейното мултиплициране на  CD носител; отпечатване на „зелена“ дипляна; изработване на картички с рисунки и екопослания от самите участници; организиране в Галерия „Библиотека“ на РБ „Любен Каравелов“ на реална изложба от рисунки на участниците  и провеждане на художествен пленер в областта на „зеленото“ изкуство.

След обявяване на резултатите от онлайн конкурса /по медии и във ФБ страницата на СНЦ „Дунавско сияние“/, в рамките на месец,  ще бъдат експонирани в три отделни Галерии /отговарящи на трите възрастови групи/ всички рисунки участвали в арт състезанието и естествено победителите ще получат заслужените награди и грамоти.                                                                               

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари