Близки на Яница: Мариан живееше на гърба й

9
Румънецът разчитал маникюристката да храни него и двете им деца
Румънецът разчитал маникюристката да храни него и двете им деца Снимка: Facebook

Румънецът разчитал маникюристката да храни него и двете им деца

Румънецът, който простреля жена си в Русе, не е работел нищо и разчитал тя да храни него и двете им деца. Това разказват близки на красивата маникюристка Яница Николова, които са в шок от трагедията, разиграла се в сряда вечерта в студиото за красота Backstage на ул. „Плиска“ 85, пише Телеграф.

Бой

Тогава 46-годишният Мариан Алин пребил жена си, сложил белезници на ръцете ѝ и я прострелял в гърба с незаконно притежаван пистолет. Оставил я да агонизира и заключил студиото с нейните ключове отвън, а след това се самоубил. Мъжът бе открит мъртъв в семейния автомобил, като причината за смъртта е задушаване от изгорели газове.

В шок сме от случилото се и се молим единствено Яни да оцелее и да се възстанови бързо от тази трагедия. Вкъщи я чакат две прекрасни деца – момче на 11 години и момиче на 10 години. Моля, дарявайте кръв за Яница, тя трябва да живее, и се молете много за нея“, каза собственикът на Центъра за обучение на професионални маникюристи GEL.IT.UP. Nail School в Русе Цветелина Тренова.

Лектор

В продължение на около пет години Яница Николова е била лектор и е водела курсове по маникюр, педикюр и разнообразни техники за съвършени декорации.

Колегите ѝ я определят като най-добрата маникюристка в Русе с признание в цяла България. Талантът ѝ е донесъл много български и международни отличия. Яница Николова е професионален маникюрист от 17-18 години, а доброто отношение и перфектното владеене на техниката в декорациите привлекли много клиентки към студиото ѝ за красота Backstage. Мотото ѝ било: „Успехът се крие в постоянството и в това доколко силно можеш да мечтаеш“.

Ревност

Яни е човек с прекрасно чувство за хумор, внимателна, талантлива. Не се съмняваме, че поводът за случилото се е ревност към една много красива и успяла в професията си жена. Недоумявам как може някой да ѝ причини това. Не познаваме много мъжа ѝ – идвал е два-три пъти с нея, когато сме се събирали, и нямаме кой знае какви впечатления. Той имаше вид на потаен човек. Самата тя не споделяше нищо за живота си с него. В центъра сме повече от близки, като едно семейство сме, но никога не сме се бъркали в личния живот на някого“, разказа другият собственик на обучителния център Цветелин Иванов.

Семейство

Яница и Мариан живеели на семейни начала с децата си в хубава къща в близкия до Русе град Мартен. Румънецът се върнал в България преди около година и половина. През 2018 г. е задържан у нас и предаден на властите в Румъния, след като оттам пристигнала европейска заповед за арест. Съден е в страната си за трафик на хора в Италия, като потърпевша от тази престъпна дейност е била негова сънародничка. Мариан е получил ефективна присъда от шест години затвор. Най-вероятно е бил освободен предсрочно.

Оръжието

На брифинг окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев каза, че няма постъпило повторно искане от румънските власти за задържането на мъжа в България. У нас Мариан няма регистрирани в миналото криминални прояви.

Голяма жестокост е проявил към Яница мъчителят ѝ. Освен че я пребил, сложил на ръцете ѝ белезници, за да не може да се съпротивлява. След това я прострелял в гърба с пистолет „Макаров“, заключил студиото, изхвърлил ключовете и потеглил в посока Дунав мост. Оръжието на престъплението е открито в автомобила, в който се е самоубил. Намерен е и пълнителят с липсващ един патрон в него, а гилзата е открита на мястото на престъплението.

Макар и тежко ранена, Яница успяла да се обади на майка си и да ѝ каже какво се е случило. Жената позвънила веднага на тел. 112. Близките хукнали към студиото за красота и през стъклото видели, че Яница лежи на пода. Разбили го, след като разбрали, че вратата е заключена, и оказали първа помощ.

Когато пристигнали екипите на полицията и Спешна помощ, простреляната жена е била в съзнание и е съобщила кой ѝ е причинил това. Откарана е с линейка до УМБАЛ „Канев“, където веднага е оперирана. Състоянието ѝ е тежко и има опасност за живота ѝ.

Няма данни други да са замесени в престъплението. Салонът за красота приключва работа в 18 часа, затова в него не е имало клиентки или колежки на простреляната. Водещата версия, по която работят разследващите, е проявена ревност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    15
    Комшу
    Как ли ги е изкарвала тези пари?! Този салон последните 3 г. почити винаги е затворен.
  • 7
    14
    плюс-минус
    Некадърните във всяко отношение мъже умират да наричат жените "к-рви". А жените работят, вършат домакинската работа, раждат и гледат деца, прислужват на партньорите си.
  • -14
    13
    Иван
    Всички дето я мислят за курва да се гръмнат. Ако беше курва, аз защо не можах да се възползвам от нея? Истинските курви лесно се съгласяват, а тази не се съгласява.
  • -5
    12
    Хард Анал
    Прилича ми на порно актриса тази кучка, кой знае колко хуища е чупила в тоя бардак покрай ноктите
  • 1
    11
    Чаровница
    Аз лично не познавам успяла жена в живота и само да ви светна че мъжете да създали всичко а жените са само консуматори които рушат всичко след себе си
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари