Блестящо закриване на 60-ия МФ „Мартенски музикални дни“

1

Брилянтен финал на 60-ото юбилейно издание на МФ „Мартенски музикални дни“ с първокласен концерт на Русенския фестивален оркестър с диригент маестро Емил Табаков и солисти световноизвестните Красимира Стоянова (сопран) и Светлин Русев (цигулка) се състоя на 3 октомври в Доходното здание

След 16-годишно отсъствие от русенската сцена фестивалната публика имаше изключителната възможност да види и чуе знаменитата Красимира Стоянова. Оперната прима посвети своето изпълнение на Четирите последни песни от Рихард Щраус на маестро Георги Делиганев, когото всички в залата почетоха с едноминутно мълчание.

Освен магнетичната Красимира Стоянова, като солист на Фестивалния оркестър за пореден път се изяви и виртуозният цигулар Светлин Русев. Специално за него и за Фестивалния оркестър, който тази година обедини 71 музиканти от 4 континента, маестро Табаков написа Концерта за цигулка и оркестър, чиято световна премиера се състоя на закриването на „Мартенски музикални дни“.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук