Благодатният огън ще пристигне в Русе от Гюргево

4
Свещеници от Русенската митрополия ще пътуват тази вечер до румънския град
Свещеници от Русенската митрополия ще пътуват тази вечер до румънския град Снимка: БГНЕС

Благодатният огън от Йерусалим ще пристигне тази вечер в Русе от румънския град Гюргево.

Това съобщиха за БТА от Русенската митрополия.

Свещеници от Русенската митрополия ще пътуват тази вечер до Гюргево. От там те ще вземат частица от огъня, пристигнал на летището в Букурещ от Йерусалим.

В района на ГКПП "Дунав мост" при Русе Благодатният огън ще бъде посрещнат от свещеници от другите краища на Русенската епархия, както и от Силистра и Варна.

"По традиция Русенската митрополия взима Благодатния огън от Гюргево, а причината е близостта", обясниха от митрополията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари