Бизнесът и синдикатите излизат на протест утре

0
Причината е безпрецедентните цени на тока за промишлеността
Причината е безпрецедентните цени на тока за промишлеността Видео: NOVA

Според работодатели четирикратно се е качила цената на тока за производителите

Бизнесът и синдикатите свикват национален протест утре от 12 часа. Това бе оповестено през миналата седмица. Причината е безпрецедентните цени на тока за промишлеността, информира NOVA. Това води до риск от загуба на много работни места, както и ръст на стоките и услугите  у нас.

Очаква се всички представители на работодателите да излязат на жълтите павета, макар че някои могат да изчакат с протестите, докато се разбере какви нови мерки ще предприеме правителството.

Заради четирикратно увеличените цени на тока за бизнеса той е пред фалит. Според директора на фабрика за чугунени отливки "Прогрес" в Стара Загора Славин Янакиев ситуацията е катастрофална и цените са пет-шест пъти по-високи от нормалното.

Той е категоричен, че енергоинтензивните предприятия трябва да бъдат на регулиран пазар на цените на тока.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук