Биячите от околовръстното: Да мълчиш или си мъртъв

1

“Да мълчиш или си мъртъв”, крещял Александър Гечев, докато удрял в лицето 30-годишния Васко Наумов.

39-годишният Гечев е един от тримата охранители на наркобоса Ивайло Борисов-Ториното, които в сряда привечер биха бившия лекоатлет Наумов и съпругата му, националната състезателка по троен скок Мария Димитрова. Причината - Наумов им свирнал с клаксон, информира 24 часа.

В петък в 20 ч биячите бяха изправени пред Софийския районен съд. Тримата бяха пазени от 8 съдебни полицаи и бяха с белезници и на краката. Един от униформените обясни, че били изключително опасни.

Александър Гечев, 46-годишният Георги Близнаков и 23-годишният Христо Христов са обвинени в нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство.

При ударите с палка Гечев избил двата предни зъба на Наумов, както и метална коронка. Охранителят удрял с палката Наумов и по ръката. После тя била открита в джоба на предната лява врата на “Ауди А8”, което шофирал биячът.

Христо Христов и Георги Близнаков се возели в друг автомобил “Крайслер” и те също се включили в побоя.

Близнаков ударил лекоатлета с палка. От думите на съдията Константин Попов стана ясно, че те носели няколко палки. В 23 ч в петък той ги остави в ареста.

Магистратът посочи, че не може да ги пусне дори под домашен арест, защото заради обществената им опасност могат да извършат друго престъпление. Съдията определи постъпката им като поругаване на човешката личност, нагла и цинична.

Преди да чуят решението на съда, тримата поискаха свобода. Гечев каза, че има 6-месечна дъщеря, за която трябва да се грижи. Близнаков, осъден за неплащане на издръжка, обясни, че има 2 деца и трето на съпругата му, за които също трябвало да се грижи.

Прокурор Чавдар Железчев поиска тримата да останат в ареста, защото постъпката им скандализира обществото и била изключително брутален акт на насилие. По първото обвинение за средна телесна повреда те могат да получат от 2 до 10 г. затвор, а по второто - за хулиганство, до 5 г.

Обвиняемите са удряли с палки семейството, каза прокурорът. И допълни, че те не са били провокирани и бруталните им действия са довели да огромно възмущение.

Според защитата на мутрите обаче обвинението се базира само на показанията на Васко Наумов. На мястото не е имало свидетели. Наумов казал, че не е видял удара по жена си, а тя казала, че не е видяла кой е нанесъл ударите на съпруга ѝ, обясни адвокатката Марияна Тодорова. Според нея Мария Димитрова е разпознала само Христов, но не и Близнаков, а Гечев посочила като шофьор на една от колите. Тя добави, че клиентите ѝ сами се появили при повикването в полицията, което било по телефона.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари