Бившият ректор на Московския авиационен институт загина при инцидент

1
Анатолий Геращенко e паднал от голяма височина в университета
Анатолий Геращенко e паднал от голяма височина в университета Снимка: РИА Новости

Анатолий Геращенко e паднал от голяма височина в университета

Починал е Анатолий Геращенко, бивш ректор на Московския авиационен институт (MAИ), съобщи ТАСС, цитирайки пресслужбата на института. 72 годишният Геращенко е претърпял инцидент и е паднал от голяма височина в университета.  

"На 21 септември, Анатолий Геращенко, доктор на техническите науки, професор, съветник на ректора на MAI, почина в резултат на злополука. В момента се сформира комисия за разследване на този факт, в която ще бъдат включени представители на руското Министерство на образованието и науката, Държавната инспекция по труда в Москва и Московския авиационен институт", заявиха от пресслужбата на висшето учебно заведение. 

Геращенко е бил ректор на МАИ през 2007-2015 г., се казва в сайта на университета. Отбелязва се, че той е учен в областта на автоматизираните задвижвания и изпълнителните механизми на въздухоплавателни средства, автор на повече от 100 научни труда и статии в областта на задвижващите системи. Персоналът на университета изказва съболезнования на семейството и приятелите на Геращенко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    112
    Ще приказваш много а..... !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари