Бивша асистентка на Робърт де Ниро го съди за тормоз

0
Греъм Чейс Робинсън посочи избухването му в съда като пример за дискриминационното му лошо отношение спрямо нея
Греъм Чейс Робинсън посочи избухването му в съда като пример за дискриминационното му лошо отношение спрямо нея Снимка: Gregory P. Mango / New York Post

Греъм Чейс Робинсън посочи избухването му в съда като пример за дискриминационното му лошо отношение спрямо нея

Жена, която е работила като главен личен асистент на актьора Робърт де Ниро в продължение на повече от десетилетие, започна да дава показания по време на съдебния процес за тормоз срещу него в четвъртък. Тя посочи гневния му изблик към нея по време на показанията му два дни по-рано като пример за дискриминационното му лошо отношение спрямо нея, съобщава АП, цитирана от БТА.

Греъм Чейс Робинсън започна да дава показания във федералния съд в Манхатън, където журито изслушва доказателства, свързани с гражданските искове, които Де Ниро и Робинсън са предявили един срещу друг. Де Ниро не се е явявал в съда, откакто показанията му приключиха във вторник.

Робинсън съди двукратния носител на „Оскар“ за дискриминация по полов признак и репресии, като иска обезщетение в размер на 12 млн. долара. Де Ниро я съди за нарушаване на лоялността и за задължения, произтичащи от поверителност, като иска 6 млн. долара. Актьорът твърди, че тя е откраднала 5 млн. точки за въздушни мили от сметка, която децата му понякога използват, докато той е очаквал тя да вземе само 1 или 2 млн.

Във вторник актьорът, ядосан от твърденията ѝ, които го обвиняват в агресивно и сексистко поведение, демонстрира темперамента си, като се скара на Робинсън, крещейки: „Засрами се, Чейс Робинсън!“ Той бързо се извини след това.

Запитана в четвъртък от адвоката си колко често Де Ниро избухва гневно, Робинсън припомни на журито за този изблик.

Той ми крещеше преди два дни“, каза Робинсън, която даде половинчасови показания.

Преди нея показания даде Тифани Чен, приятелката на Де Ниро, която повтори за сблъсъците си с Робинсън през 2019 г., докато асистентката работи по новозакупена градска къща, в която двойката планира да живее. Това ускорило оставката на Робинсън от една от компаниите на Де Ниро – „Канал продакшънс“.

41-годишната Робинсън работи там от 2008 г. насам, като длъжността ѝ се променя от изпълнителен асистент на вицепрезидент по продукцията и финансите, а заплатата ѝ нараства от около 75 000 долара на 300 000 долара.

В поредица от имейли, показани на съдебните заседатели, Чен казва на Де Ниро, че според нея Робинсън има „въображаема интимност“ с него и е „злобно, несигурно, властолюбиво момиче“, което „си мисли, че е твоя съпруга“ и „иска да бъде господарката на къщата“. Запитана за имейлите, Чен не отрече и каза: „Тя е луда“.

В стремежа си да се противопостави на предположенията на Чен, че Робинсън желае романтична връзка с Де Ниро, адвокатът попита бившата асистентка дали е привлечена от актьора. Тя отговори отрицателно и също така отрече някога да е искала да живее с актьора, да се омъжи за него или да има дете.

Робинсън също така свидетелства, че от нея се е очаквало да отговор я на телефона по всяко време, когато Де Ниро се обади, и че той ѝ се карал, ако не вдигне на обаждане. Тя отрече предишните показания на Де Ниро, че той ѝ се обажда само в „цивилизовани часове“. Робинсън заяви, че са разговаряли по телефона от пет до десет пъти на ден, като първото обаждане обикновено е било между 5:30 и 7:30 ч., а последното - между 20:30 и 22:30 ч.

Тя казва, че той е бил толкова взискателен към нея, че тя винаги е носела телефона си, дори когато е отивала до тоалетната, и е избягвала местата без мобилна връзка.

Робинсън си спомни, че веднъж, когато извела дъщерята на приятел за 21-ия ѝ рожден ден, Де Ниро ѝ се обадил същата вечер и я помолил да му донесе мартини от ресторанта. Когато я посрещнал, за да му даде питието, бил по пижама и чехли, и ѝ се обадил отново по-късно в един през нощта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари