Бивш туристически агент измамил хора от 20 града, включително и от Русе

1
Уволнена служителка на туристическа агенция успя да изкара над 700 бона
Уволнена служителка на туристическа агенция успя да изкара над 700 бона Снимка: Мария Съботинова / БНР

Асеновградчанка успя да изкара над 700 бона чрез мощна измамна схема, свързана с екзотични екскурзии.

Дори направила съучастници свои клиенти, които пък набирали други желаещи за емоции на хиляди километри от България, пише Марица.

Измамницата била служителка на туристическа агенция. Била уволнена заради злоупотреби. Въпреки това тя решила да изкара пари на чужд гръб и през ноември 2016-а вкарала схемата в действие.

Продължила да се представя като служител на туристическатата агенция и предлагала екскурзии на ниски цени до различни дестинации – Дубай, Маракеш, Малдиви, о.Бали, Занзибар, Пунта Кана, Москва, Япония и други. Намирала желаещи да се запишат за екскурзии от познати, приятели и предишни клиенти на агенцията, в която работила. На познатите казвала да предлагат нейните оферти и да събират пари от други желаещи. Дори ги изкушавала с бонуси - при събирането на определен брой потенциални екскурзианти, обещавала на своите познати почивката да им излезе безплатно.

На въпрос от клиенти защо са толкова ниски цените на пътуванията, жената от Асеновград обяснявала, че това се дължи на закупени от нея пакети за екскурзии за големи търговски дружества и държавни учреждения, включително и големи фармацевтични компании, които впоследствие отказали да пътуват. Те щели да заемат техните места и да се чувстват привилегировани и избрани.

Постепенно, освен чрез предлагане на екскурзии, измамницата решила да си набавя средства и като мотивира различни хора да ѝ предоставят заем или да инвестират в „бизнеса й“.

Схемата на асеновградчанката е действала до края на април 2019-а. Според събраната информация е измамила десетки в близо 20 града, в това число Пловдив, Асеновград, Първомай, Карлово, Клисура, Пазарджик, София, Варна, Бургас, Провадия, Пирдоп, Септември, Лом, Благоевград, Ихтиман, Русе, Пещера, Дулово и други.

Асеновградчанката ще бъде изправена пред съда на 14 май. Тогава ще се проведе разпоредителното заседание, на което ще стане ясно дали ще признае вина и как ще протече делото. Призовани са около 90 измамени лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Днес го дават 42 градуса. Дали да не си обуя сандалите без чорапи?

Харесай Дунавмост във Фейсбук