Бивш полицай се обеси във Велико Търново

0
Мъжът бил диагностициран с КОВИД-19
Мъжът бил диагностициран с КОВИД-19 Снимка: Архив

Мъж, диагностициран с КОВИД-19, се самоуби във Велико Търново

Заболелият е бил настанен за лечение в Специализираната белодробна болница „Д-р Трейман“ в старата столица. В средата на миналата седмица пациентът се обесил в здравното заведение. Основната версия за това починалият да прибегне до крайното решение да сложи край на живота си е страхът от инфекцията. Медицинският екип не е открил предсмъртно писмо, пише вестник Борба.

По информация на наши източници пациентът е на 55 години и на 3 април е щял да има рожден ден. Той е бивш полицай, а съпругата му е медицинско лице. Починалият е познат на много хора в старата столица с прякора си – име на известен пилот от „Формула 1”, който от години живее в кома.

Преди да бъде приет за лечение в респираторната клиника, е преминал преглед и консултация в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, откъдето го насочили за хоспитализация в общинската болница.

Така, макар и задочно, коронавирусът взе още една жертва от областта. Според психолози инфекцията атакува и психичното здраве на хората, предизвиквайки депресия, тревожност и развитие на душевни заболявания. По тази причина специалистите в бранша многократно са настоявали пациентите, при които се налага болнично лечение, да бъдат консултирани с психиатър по време на престоя им в стационар. Медиците са категорични, че след дехоспитализация също е добре да се проведе превантивна среща с психиатър, тъй като оздравелите ще се сблъскат с невъзможността веднага се върнат към обичайния си ритъм на живот. Предупреждават, че е възможно да настъпят нарушения в съня, чувства за страх и безпокойство, липса на апетит, лошо настроение и невъзможност да се радват на живота. Не е малък рискът и от развитие на психични заболявания, които да бележат човека до края на съществуването му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари