Бивш лидер на "Хамас": Светът да се готви за джихад

4
Халед Мешаал призова мюсюлманския свят да се присъедини към войната срещу Израел
Халед Мешаал призова мюсюлманския свят да се присъедини към войната срещу Израел

Халед Мешаал призова мюсюлманския свят да се присъедини към войната срещу Израел

Бившият ръководител на "Хамас" Халед Мешаал призова мюсюлманския свят да излезе в петък на протести в подкрепа на палестинците, а съседните страни да се присъединят към войната срещу Израел, предаде Ройтерс.

"В петък трябва да излезем на площадите и улиците на арабския и ислямския свят", каза Мешаал, който в момента е начело на службата на "Хамас" за диаспората, в послание, изпратено до агенцията. Той заяви още, че правителствата и народите на Йордания, Сирия, Ливан и Египет имат по-голям дълг да подкрепят палестинците.

"Племена на Йордания, синове на Йордания, братя и сестри на Йордания... Това е моментът на истината, близо сте до границите и всички знаете каква е отговорността ви", каза Мешаал, който се намира в Катар.

Йордания и Ливан са страните с най-голям брой палестински бежанци, отбелязва Ройтерс.

"За всички, които преподават джихад... за всички, които преподават и учат, това е момент да приложите (теориите)", каза високопоставеният представител на "Хамас".

Мешаал отправи призива си в момент, когато Израел заяви, че ще засили отговора си на нападението на палестинската групировка, като предприеме сухопътно настъпление. През нощта израелски изтребители поразиха над 200 цели в ивицата Газа, отбелязва Ройтерс.

Министерството на здравеопазването в доминираното от "Хамас" правителство в ивицата Газа съобщи за най-малко 950 убити и 5000 ранени в пренаселения крайбрежен анклав от началото на конфликта, предаде БТА.

В събота въоръжени бойци на "Хамас" нахлуха от ивицата Газа в Южен Израел - най-смъртоносната атака на палестински бойци в историята на Израел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Стоян
    Щом ги нападат,имат си причина,евреите са гадно племе,с никой не могат да живеят,мрьсни,долни хора са,льжат,мамят,и си го получиха,гадни ,черни човечета са..
  • -2
    6
    Ванка с танка
    Съборили са ми дъртата пишка,що се излагате ватници,с катапулта или с прашката
  • -1
    5
    до 4
    Хамас са съборили два Фъ-16 днес. Не знам дали е с АК, КУБ или стингър, но те имат танкове , ракети и каквото им трябва.
  • -3
    4
    Ванка с танка
    Джихад джихад, колко да е джихад.С АК само едва ли ще се получи,освен нови поръчки за Арсенал
  • 5
    3
    До неграмотния джихадист 1
    Тези хора "еврейте" какви са, къде живеят, не не сме ги чували? А сериозно - защитникът на орките е учил на село явно, че като срещне буквата И след гласна, веднага да я замени с Й. Иначе активен, набарал клавиатура и лее гадории. Е, да му пожелаем скорошна среща с неговия аллах.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари