Президентът на Иран призовава за въоръжаване на палестинците

1
Иран призова мюсюлманските държави да обявят израелската армия за "терористична организация" и да наложат санкции на Израел
Иран призова мюсюлманските държави да обявят израелската армия за "терористична организация" и да наложат санкции на Израел Снимка: Vahid Salemi/AP

Иран призова мюсюлманските държави да обявят израелската армия за "терористична организация" и да наложат санкции на Израел

Иран призова мюсюлманските държави да обявят израелската армия за "терористична организация" заради нейната военна операция в ивицата Газа, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Призивът бе отправен от президента на Иран Ебрахим Раиси, който говори на срещата на върха на арабските и мюсюлманските лидери, провеждаща се в саудитската столица Рияд и посветена на войната между Израел и "Хамас", допълва френската новинарска агенция.

В речта си Раиси също така призова мюсюлманските страни да се подготвят да въоръжат палестинците, ако "престъпленията срещу човечеството" на Израел продължават, предаде Франс прес.

Френската агенция припомня, че радикалното палестинско движение "Хамас" е признато за терористична организация от САЩ, Канада и ЕС. Иран подкрепя "Хамас" и гледа на него като на освободително движение.

"Сега, когато международните организации станаха безполезни, ние трябва да изиграем роля", заяви Раиси. Той призова мюсюлманските страни да скъсат всякакви политически и икономически отношения с Израел, който Иран не признава.

Раиси призова и за търговски бойкот срещу "ционисткия режим", по-специално в областта на енергетиката.

Иранският лидер отново обвини САЩ, че са основен партньор на Израел в неговите престъпления. "Америка де факто влезе директно във войната, като изпрати кораби в Източното Средиземноморие", добави Раиси.

Иранският президент също така приветства "Хамас", допълва Ройтерс.

"Няма друг начин, освен съпротивата срещу Израел, ние целуваме ръцете на "Хамас" за неговата съпротива срещу Израел", каза Раиси. Той призова ислямските страни да наложат санкции на Израел, свързани петрола и с доставката на стоки.

По-рано на конференцията в Рияд говориха саудитския престолонаследник и лидерите на Палестинската автономия и на Египет. Изказване направи и турският президент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Boris
    Пьрвобитни диваци и маймуни, ирански боклуци,всички да ги избият,бой по главите,както те правят сьс жените, Израел,ще им види сметката.
  • 0
    4
    Българин
    Иранците и тероруZZ-НАЦИтата си живеят в 18-ти век и искат всички останали да се върнат в Средновековието! Само пълното унищожение на тези антихристиянски сатанисти ще реши проблема ! Браво на Израел! Браво на Украйна!
  • 1
    3
    Moni levi
    Чаршафосани те мрьснимутри на Иран, психично болни мозъци,само да ви почне Израел,ще видите един ислям.
  • 1
    2
    Иван
    Проскубани мрьсни ирански мутри.
  • 1
    1
    Moni levi
    Тъпите,прости и страхливи иранци, пьрвобитни диваци,само приказват,за друго не стават.Като ви подберат евреите,ще видите звезди..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари