Бивш депутат падна от третия етаж

0

Бившият депутат д-р Тома Деспотов е в болница в тежко състояние, след като е паднал от третия етаж, научи TNS.bg.

Това е станало днес, в ранния следобед в квартал "Смирненски". Той е полетял, удряйки се в метална скара за саксии на първия етаж и след това се е строполил на плочките, но е останал жив. Откаран е с линейка в болницата в тежко състояние, с опасност за живота.

Лекарят е приет с тежка черепно-мозъчна травма и счупени крайници, съобщиха от УМБАЛ "Свети Георги". Хирурзи се борят за живота му.

Криминалисти от Второ районно направиха оглед на произшествието. На този етап няма категорично заключение дали 76-годишният мъж е паднал, или е направил опит за самоубийство. През последните месеци той бил доста потиснат, твърдят съседи от блока. Лекарят е бил в тежко здравословно състояние след прекаран инсулт.

Съпругата на лекаря е била в съседна стая, когато е станал инцидентът. 

Д-р Тома Деспотов е един от най-уважаваните лекари в Пловдив. Той е първият административен главен асистент в Клиниката по нефрология на УМБАЛ "Свети Георги". Лекарят е сред основателите на СДС и е бил депутат в 38-то Народно събрание.

Докато бе начело на Областната комисия по етика, името на д-р Деспотов бе свързано с конфликт с тогавашния градски лидер на СДС Спас Гърневски, срещу когото той бе внесъл сигнал и бе поискал партийно наказание.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари