Бивш депутат от Русе разказа за срещата си с Елизабет II

0
Британската кралица описва България като страна с дълголетна история и възстановена демокрация
Британската кралица описва България като страна с дълголетна история и възстановена демокрация Снимка: Фейсбук

Дипломатът Стефан Тафров публикува спомен от пристигането си като посланик на България в Лондон

Страна с дълголетна история и възстановена демокрация. Така британската кралица описва нашата страна, свидетелства разказ на бившия ни посланик

"На 2 март 1995 г. бях особено развълнуван, защото ми предстоеше голямата чест да връча акредитивните си писма като посланик на България в Обединеното кралство на Нейно Величество кралица Елизабет Втора", пише Тафров, който беше народен представител от Русе

 По неговите думи кралицата е била усмихната и спокойна и е казала хубави думи за България. Ето какво още споделя той:

"Сниман съм в момента, в който се качвам на кралската каляска, която ще ме отведе в Бъкингамския дворец. На снимката е церемониалмайсторът на двора, който ми беше казал докато се готвех за церемонията: "Най-важното е да не се притеснявате, ще видите, че кралицата е естествена и спокойна жена. Тя много обича тези срещи с посланици от цял свят, защото по разбираеми причини не може да пътува толкова, колкото би желала, тя може никога да не дойде в България например. Готви се много усърдно за тези церемонии и ще видите, че ще проведете много смислен разговор с нея". Така и стана. Усмихната и спокойна, кралицата прие писмата ми и каза хубави думи за България, която нарече страна с дълголетна история с възстановена демокрация. За мен самия каза, че се радва, че правителството й изпраща млад човек (тогава бях на 37), показал с биографията си с привързаност към демокрацията и човешките права. Елизабет Втора беше превърнала не просто в символ на страната си, а със своя морален интегритет тя беше превъплъщение на най-доброто от британския национален характер. Дълбок поклон пред паметта на една забележителна жена!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Sarah
    тафроф е краен българофоб/русофоб! Отдавна иска да прокара американските/английските интереси в България, а и отдавна той няма нищо общо с България! Той е за еврото, той е за лгбт инвазията в България и е за унищожаване на християнските семейни ценности!
  • 0
    3
    лгбт
    Тафров...мъжкаря!
  • -1
    2
    Оф,
    На кого му пука за дъртия вампир?!! Да я ровят, че ще втаса!
  • 2
    1
    HAkK
    Не ни пука за агресора англия!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари