Русенски измамници замесиха в схемите си посланикът на Италия

0
Мнимият посланик съвсем случайно попада на човек, чийто син живее в Италия
Мнимият посланик съвсем случайно попада на човек, чийто син живее в Италия Видео: БНТ

Телефонните измамници вече използват и името на посланик в схемите си.

Възрастен мъж от Русенско е бил заблуден, че му се обажда посланикът на Италия, за да даде пари за лечението на сина си, който е катастрофирал, предава БНТ.

64-годишният Георги е поредната жертва на телефонните измамници. Признава, че изпаднал в шок, когато непознат мъж му поискал две хиляди лева за операция на сина му.

Обади ми се непознат мъж, който се представи за посланика на Италия. Каза, че трябва да дам пари за сина си, който е претърпял катастрофа, разказва възрастният мъж.

Оказва се, че мнимият посланик съвсем случайно попада на човек, чийто син живее в Италия. Георги обаче не предава парите, а звъни на полицията. Оттам обясниха за БНТ2, че измамниците не проучват потенциалните си жертви – звънят безразборно и разчитат на късмет.

Николай Кожухаров – началник на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОД на МВР: Малката разлика тук е, че се обаждат и се представят за полицаи, прокурори, следователи. В този случай са използвали името на посланика, тъй като ПТП-то е станало в Италия. В годините назад сме имали случаи с почти всички държави членки на ЕС.

От началото на годината в Русенско са регистрирани само 26 телефонни измами за 30 000 лева. През миналата година обаче доверчиви русенци са били ужилени с близо 300 000 лева.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари