Биволъ: Властите да осигурят защита за колегите на Виктория Маринова

2
Последното предаване на убитата е свързано отразява натискът и пречките пред разследващата журналистика
Последното предаване на убитата е свързано отразява натискът и пречките пред разследващата журналистика

След жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова започнаха да се спрягат различни версии и причини за престъплението. 

Една от тях е, че деянието е свързано с работата на Маринова като журналист, особено като се има предвид темата на последното й предаване – интервю с арестуваните от полицията Димитър Стоянов от „Бивол“ и румънският му колега Атила Биро, които разследват източване на еврофондове в България.

От Биволъ настояват да бъде осигурена полицейска защита за нейните колеги:

„Във връзка с жестокото убийство на Виктория Маринова настояваме:

– властите да осигурят полицейска защита за нейните колеги;

– независимо разследване от европейски прокурори на данните за корупция и кражби на европейски и бюджетни средства, изнесени в #ДжиПиГейт, както и свързаните с тях безобразия в #Хитрино. Това бяха последните теми, върху които работеха Виктория и нейните колеги. Във вторник те планираха да посетят Хитрино.

TVN.bg е единствената българска телевизия, която направи подробен репортаж за #ДжиПиГейт с интервюта на Димитър Стоянов и Атила Биро. След интервюто получихме предложение от TVN да водим там предаване за разследваща журналистика. Ще го направим.“

Последното предаване на убитата, за което се споменава в публикацията на „Биволъ“ е:

Предаването е свързано отразява натискът и пречките пред разследващата журналистика…За корупционните практики на държавно ниво…За „изкуството“ при усвояването на еврофондове…Говорят Димитър Стоянов от Биволъ и ръмънския му колега Атила Биро.

Причината за смъртта е травма на главата в резултат на нанесени удари и задушаване. Според разследващите полицаи към момента няма данни убийството да е свързано с работата на 30-годишната Виктория Маринова, която е административен директор и водеща в русенската телевизия TVN. Според журналисти и граждани, обаче, жестокото убийство най-вероятно е свързано с работата на Маринова като журналист, особено като се има предвид темата на последното й предаване – интервю с арестуваните от полицията Димитър Стоянов от „Бивол“ и румънският му колега Атила Биро, които разследват източване на еврофондове в България.

Криминалисти с дълъг стаж казват, че не помнят в Русе да е имало такова брутално престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари