44 държави ще обсъдят съдбата и бъдещето на Биткойн

0
32 централни банки и 12 финансови власти ще се срещнат в Ел Салвадор
32 централни банки и 12 финансови власти ще се срещнат в Ел Салвадор

32 централни банки и 12 финансови власти ще се срещнат в Ел Салвадор

Късно неделя вечерта президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле обяви в Twitter, че 32 централни банки и 12 финансови власти от 44 държави ще се срещнат в понеделник, 16-ти май, за да обсъдят финансовото включване, цифровата икономика, банкирането на небанкираните, въвеждането на Биткойн в Ел Салвадор и неговите ползи в страната, съобщава CryptoDnes.bg

В последващи туитове президентът обяви, че Централната банка на Сао Томе и Принсипи, Централната банка на Парагвай, Националната банка на Ангола, Банката на Гана, Банката на Намибия, Банката на Уганда, Централната банка на Република Гвинея, Централната банка на Мадагаскар, Банката на Република Хаити и Банката на Република Бурунди, Централната банка на Есватини и нейното министерство на финансите, Централната банка на Йордания, Централната банка на Гамбия, Националният комитет на банките и Сегуро на Хондурас, дирекция Генерал на финансите, Министерството на финансите и бюджета на Мадагаскар и Паричната администрация на Малдивите са сред тези, които ще присъстват.

Букеле добави, че Националната банка на Руанда, Nepal Rastra Bank, Sacco Society Regulatory Authority (SASRA), Кения, Държавната банка на Пакистан, Главното управление на финансовите образувания на Коста Рика, Надзорното управление на народната и солидарната икономика на Еквадор и Централната Банка на Ел Салвадор също ще присъстват.

"Централни банкери от Ангола, Армения, Бангладеш, Бурунди, Конго, Коста Рика, Египет, Гамбия, Гана, Индия, Намибия, Сенегал, Судан, Уганда, Замбия и 25 други развиващи се страни днес се качват на самолети, за да летят до Ел Салвадор.” обяви в петък, 13-ти май, акаунтът в Twitter за Bitcoin Beach.

Не след дълго след официалното съобщение на президента Букеле, Bitcoin Beach публикува в Twitter карта на света, в която изглежда има оцветени държави, които или вече са приели Биткойн, или присъстват на срещата в понеделник.

Отне 12 години на първата страна да приеме Биткойн, около 8 месеца за втората и ако президентът на Панама подпише скорошния им законопроект за ВТС, тогава те ще бъдат третата само около месец след втората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари