Цената на Биткойн се покачи над 30 000 долара

0
Криптопазарът изгуби почти половината от стойността си през последните шест седмици
Криптопазарът изгуби почти половината от стойността си през последните шест седмици

Криптопазарът изгуби почти половината от стойността си през последните шест седмици

Цената на Биткойн се покачи над 30 000 долара в четвъртък. Криптовалутите търсят посока за развитие, но не успяха да се възстановят от огромните загуби през последните две седмици. Цената на Етериум, най-големият алткойн в света, беше на ниво от 1 995 долара при дневно увеличение от 1%.

Криптопазарът изгуби почти половината от стойността си през последните шест седмици. По-голямата част от загубите дойдоха през последните две седмици, след като Федералният резерв на САЩ повиши лихвените проценти с 50 базисни пункта на 4 май и сигнализира, че предстоят още повишения през юни и юли. Освен със затягането на паричната политика от страна на Фед, криптопазарът се бори с вътрешни пречки, особено с рязкото поевтиняване на противоречивата стабилна монета UST от миналата седмица насам. Първоначално замислена да бъде обвързана едно към едно с долара, цената на UST продължи да се понижава и падна до 0,08795 долара, отбелязва БГНЕС.

Luna Foundation Guard, организацията, която стои зад UST, е продала биткойни на стойност поне 2,1 млрд. долара през последните 10 дни, за да подкрепи цената на UST, според данни, публикувани в понеделник. Много криптоинвеститори отчасти обвиняват организацията, че е продала резервите си от Биткойн и е предизвикала спад в цената му, за да върне стойността на UST на 1 USD.

Положително развитие за криптовалутите настъпи, когато руският министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров заяви в сряда, че страната му рано или късно ще легализира криптовалутите като платежно средство, тъй като Москва се бори със западните санкции върху различни сектори, особено банковия, промишления и енергийния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари